fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jak mohu pomoci osobě drogově závislé?

Kenny

Dobrý den obracím se na Vás s dotazem jakým způsobem a za jakých okolností bych mohl pomoci mému bratrovy kterému je 16 let je studentem, žije s rodiči a mám potvrzené podezření na to, že užívá pervitin. Mám pocit že jeho závislost na této droze není v takovém stádiu, že by ji musel užívat každý den nicméně se mu konzumace této drogy očividně zamlouvá. Po rozhovoru s ním na téma on a droga padaly z jeho strany argumenty (mám vše pod kontrolou, beru hlavně když potřebuji odvést nějaký výkon a nebo droga je čistá nemám z ní strach). Očividně veškerá rizika s tím spojená buď nezná (ačkoli jsem mu je předestíral)
a nebo je nebere v potaz. Ze strany rodičů kteří o problému neví se nemohu v současné době nějakého zákroku dočkat a to i z důvodu toho, že do problematiky nejsou dostatečně zasvěceni a neznají tudíž ani způsoby prevence proti drogám. Mimo to rodiče pomalu ztrácejí na bratra vliv a tím se celí problém ještě zhoršuje.
Důvod proč jsem se rozhodl nejdříve problém řešit já je ten že chci načerpat informace které by nám mohli efektivně a v co nejkratší době pomoci k řešení problému. Jelikož já sám u rodičů již nebydlím a nemohu na bratra dostatečně apelovat sám
chci svým rodičům poskytnout tyto informace aby s nimi mohli již sami nakládat dle jejich uvážení. Prosím Vás tímto pokuste se mi poradit jakým způsobem by jsme se mněli tomuto problému postavit. V případě že budete potřebovat jakékoli doplňující informace kontaktujte mne na mém e-mailu. Pevně doufám, že pro mne naleznete nějaký adekvátní způsob jak mou situaci řešit po případě mne odkážete na místo kde bych tento problém mohl vyřešit.
Předem Vám děkuji za vaši odpověď s pozdravem Kenny.

Odpověděl: Jana Justinová

Odpověď na Váš dotaz nejdete u dotazu číslo 9285.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko