fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Nitrazepam

Zdena

Pro Dr. Minaříka: Lékař mi řadu let psal na nespavost Nitrazepam. Sice mne po něm bolela hlava, ale brala jsem ho téměř každou noc, někdy jsem ho nahradila Stilnoxem, ale po něm spím jen asi 2 hodiny. Nyní se Nitrazepam nevyrábí, lékař mi napsal Dormicum, to ale nefuguje a ani ho nechci brát. Mám abstinenční příznaky a nespím. Prosím, poraďte zda a jak se lze návyku zbavit ambulantně, existuje nějaká varianta k Nitrazepamu pomocí níž by se dalo snižovat? Bojím se někomu přiznat závislost.

Odpověděl: Jakub Minařík

Víte, asi bude nezbytné se pokusit o nějakou komplexní terapii, protože po mnoha letech to asi nebude snadné. Asi budou třeba jiná farmaka, která by vám pomohla stav překlenout. Nejde asi poradit lék, který by vám pomohl, resp. nejde to takhle po internetu. Zkuste přiznat závislost napřed sama sobě. Hlavně o tom zkuste promluvit se svým lékařem. Jiná cesta nevede. A ambulantní terapie je jistě možná. A klidně napište, pokud bude třeba.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko