fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

MUDr. Minařík

Ondro

Pane doktore, tak Vám píši: Od pondělí jsem si nedal nic, absolutně nic. Ani heroinovou cígu, ani žádnou cigaretu, ani extázi, ani kvapku alkoholu, ani haš, ani trávu, ani nic, co je droga. Kávu nepiju. :-) To jsou 4 dny. A nemám žadné problémy, ani se netřesu, ani nejsem nemocný, ... a venku jsem byl 2x a nic jsem si nedal. To už jde, že jo? A zítra je pátek. Kamarád má 20 let, ... tam chybět nebudu, ale je tam riziko, že si něco dám. Mám předsevzetí, že tenhle týden vydržím alespoň s tým heroinem. Ale jeden nikdy neví, ... víte já jsem tohle ještě nezažil: Mám otázku. Neberu nic. Ale když se napiju (na párty se to asi jinak dát nebude a taky mám chuť - poze chuť), co když se neovládnu a zakouřím si heroin, je to nebezpečný tahle kombinace? Jestli jo, tak prostě se budu snažit vydržet, ale asi to skončí při trávě (promiňte za mou upřimnost), ... máma už je v pohodě, přesněji, má ty testy, ještě je nepoužila i když jsem byl 2x venku, věří tomu, že neberu nic, ... Je to asi zmatené. Prostě ta kombinace alkohol+heroin co to udělá, když je to v menších dávkách, oboje? Já jinak jsem nikdy nespájel dvě drogy najdenou, kromě, kombinace tráva+heroin, když kouřím, tak někdy. Děkuji Vám za odpověď.

Odpověděl: Jakub Minařík

Tak blahopřeju ke 4 denní abstinenci. Kombinace alkohol + heroin není moc dobrá. Oboje jsou látky tlumivé, jejich efekt se potencuje a může snadno dojít k zástavě dechu, ... Heroin právě tu zástavu dechu specificky dělá. A jestli mohu mít doporučení, na vašem místě bych heroinem nerelapsoval. Není to moc moudré. Myslím, že speciálně heroinu byste se měl nadobro zbavit.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko