fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

stíha

Indigo

Ahoj.. před nějakou dobou jsem s kamarádkou vyhulila skank a chytla mě z toho dost velká stíha, která mě pořád drží. Jen trochu zeslábla. Chvílema si připadám jako by mi přeskočilo. Pořád mám pocit, že po mě všichni něco chtěj a plížej se mi za zádama, že lezou do mý bezprostřední blízkosti, kde nemaj co dělat....Jsou zákeřný.Všechno mi příjde podezřelý.Čassto se mi zdá, že na mě někdo mluví, ale všichni okolo nakonec jen projdou. Doma se mi zdá, že v bytě pořád někdo chodí i když vím, že jsem sama. Občas mám mžitky nebo coto je.. lekám se a uhejbám před něčím, o čem pak zjistím, že není. Mámstrach. Hroznej strach a nevím vlastně ani z čeho. Tyhle problémy mám několik měsíců. Navíc jsem začala být strašně vzteklá. Vytočej mě úplný drobnosti.Někdy jsem zmatená a jakoby nestíhám myšlenky. Rychle se mi mění nálady. Často jsem vtakovým zvláštním napětí, až mám strach, že se zblázním. Hulím několik let, párkrát jsem si vzala perník. Jak se mám toho strachu ze všech a všeho zbavit?

Odpověděl: Jakub Minařík

Existuje jediné rozumné doporučení: Nehulit a navštívit psychiatra. Po několika měsících trvání je nepravděpodobné, že to samo odezní a navíc takovýhle stav dlohodobě na vás může zanechat následky. Prostě se zblázníte doopravdy, zatím je to jen takový malý náznak šílenství. Bude spíš hůř. Takže: Když napíšete odkud jste zkusím vám někoho doporučit. Neodkládejte to. Nebolí to a uleví se vám. :-) Pokud jste z Prahy, můžete samozřejmě přijít za mnou.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko