fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

diazepam

petrskv

Dobrý den,nedávno jsem se dočetl o účincích diazepamu a proto můj dotaz>>byl jsem odmala dle doktorek velmi živé dítě,leč stresované rodiči a jejich výchovou,což se zakrátko projevilo silným koktáním.Matka usoudila,že potřebuji zklidňující léky a vydatně mne krmila diazepamem(2,5 miligramu/den) po několik let.Zhruba potom od 14-ti let jsem začínal mít potíže s koncentrací,s pamětí a měl jsem celkově ztuhlé tělo(i přes pravidelné masáže) a občas křeče do nohou a rukou.Musím vynakládat velké úsilí,abych při jakékoli činnosti byl kocentrovaný a abych věci dotáhl do konce.Kdybych to nechal být,tak bych nejraději celý den prospal.Tyto stavy mne velmi trápí,proto můj dotaz.Prosím poraďte,jestli to může mít spojitost s tímto lékem a jestli existuje něco na posílení mozkové činnosti.Děkuji za odpověď.P.Š.

Odpověděl: Jakub Minařík

Souvislost by to mohlo mít, hlavně pokud lék stále užíváte. Ale těžko říct. Svalová ztuhlost je opak efektu diazepamu. Příčina může být i jiná. Poradit, co s tím, by mám mohl nejspíše neurolog. Léků na posílení mozkové činnosti pár existuje, ale záleží na příčině obtíží. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko