fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

tráva

mamka

Zjistila jsem, že moje třináctiletá dcera zkusila kouřit marihuanu. Vůbec nevím jak se zachovat. Můžete mi poradit jak mám postupovat?

Odpověděl:

Dobrý den, věřím Vám, že Vás informace o experimentu s marihuanou vyděsila. Na druhou stranu jeden experiment nemusí být nějaký "průšvih". Ptáte se, jak postupovat. Myslím si, že je určitě dobré si o cannabis zjistit co nejvíce informací (např. na našich stránkách v rubrice cannabinoidy). Pak považuji asi za nejdůležitější o tom s dcerou mluvit, dát jí najevo, že se Vám může s čímkoliv svěřit a otevřeně o tom povídat. Pokud budete mít její důvěru, svěří se Vám i pak v případě, kdyby se náhodou dostala do nějakých trablů. Určitě je také důležité sledovat její další chování, které by Vás případně mohlo alarmovat, jak např. docházka ve škole, jaké má kamarády, mění se nějak?, chodí pozdě domů?, aj. Jelikož nemám dostatek informací od Vás, můžu Vám odpovědět jen takhle obecně. Pokud byste chtěla, můžete znova napsat nebo i zavolat na naší poradenskou linku: 283 872 186. Doufám, že jsem Vás alespoň trochu uklidnila, experiment sám o sobě by problémem být nemusel, záleží na tom, co se kolem toho děje a jestli to nějak pokračuje. Přeju Vám hodně trpělivosti... Hezký den.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko