fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

antikoncepcia

666

dobry den.chcela by som sa opytat ci nejak ovplyvnuju drogy uzivanie antikoncepcie. hulim marihuanu, obcas nejaka ta extaza, nejaky pervitin+alkohol+fajcenie cigariet.dakujem za vasu odpoved.

Odpověděl: Bára Orlíková

Podle všech dostupných informací neovlivňují tyto drogy účinek užívané hormonální antikoncepce (předpokládám snad správně, že se ptáte na hormonální antikoncepci). Co se týče kouření, tak se nedoporučuje ženám užívajícím hormonální antikoncepci kouřit, poněvadž se pak zvyšuje riziko vzniku zdravotních problémů (nikoli tedy, že by nikotin nebo jiné látky obsažené v tabákovém kouři snižovaly účinek antikoncepce). Některé léky účinek antikoncepce snižují - podrobnější informace o tom, které to jsou ve vašem případě, se dozvíte v příbalovém letáku vašich prášků (obvykle se uvádí barbituráty, antiepileptika a antibiotika). No, pak jedině, že byste se pod vlivem drog zapomněla pilulku vzít, což se při takovém životním stylu asi klidně může stát. Vzhledem k tomu, že píšete, že berete občas extázi a pervitin, tak si jen dovolím poznámku - pod vlivem těchto drog se člověk dost snadno rozhodne pro ledacos, sexuální dobrodružství nevyjímaje - tak jen je dobré mít na paměti, že je sice fajn užívat hormonální antikoncepci, ale před chorobami přenosnými při pohlavním styku vás to neochrání. BTW zajímavé stránky www.hormonalniantikoncepce.cz nebo www.lekarna.cz (krom jiného i informace o lécích včetně jejich interakcí).

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko