fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Užívání drog

Jak si vysvětlujete skutečnost, že v posledních letec roste zájem o drogy u studentů gymnázií podstatně pomaleji, než u středních odborných škol a SOU?

Odpověděl: Jakub Minařík

Odpověď na tenhle dotaz by chtěla rozsáhlou studii zaměřenou na rozdíly postojů studentů gymnázií a studentů SŠ a učnů. Můj osobní názor je, že člověk, který studuje gymnasium má přece jen větší rozhled - vyplývá to z charakteru školy. Větší rozhled s sebou nese lepší možnost si věci "dopočíst" do konce - a když člověk reálně vnímá rizika, tak je přece jen opatrnější. Druhým faktorem určitě je, že drogy na rozdíl od počátku 90 let nejsou tak módní zboží - tlak vrstevníků na užití je přece jen mnohem menší. Tohle jsou moje osobní názory - odečítám je spíše intuitivně z toho jak vnímám drogovou scénu a taky jak si interpretuji některé studie, které jsem četl. Takže to není nic, na čem by se dalo stavět.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko