fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Amfetamin?

Danuse

Dobry den.Co je to amfetamin.Docetla jsem se ze pervitin extaze ci speed obsahuje amfetaminy,ale nevim co je to za latku?

Odpověděl: Jakub Minařík

Amfetaminy jsou skupinou látek převážně se stimulačním efektem. První zástupci skupiny byli syntetizováni někdy kolem roku 1900. Typickým zástupcem skupiny je právě amfetamin, podle kterého skupina nese jméno. Mezi látky skupiny patří - jak bylo zmíněno jednak stimulancia (pervitin - neboli metamfetamin a amfetamin), dále pak látky které patří do skupiny entaktogenů (Extáze - chemicky 3,4-metylendioxy-N-metylamfetamin - zkráceně MDMA), patří sem i drogy nebezpečné např: PMA (parametoxyamfetamin) nebo DOB (2,5-DIMETHOXY-4-BROMOAMPHETAMINE). Tou posledně jmenovanou se nedávno intoxikovali 2 mladíci, jeden z nich se po několika dnech v komatu probral, ten druhý zemřel. Jinak o účincích se můžete dočíst v rubrice stimulancia a pervitin v informační části poradny. Kdybyste měla zájem o podrobnější informace, napište, vyhledáme vám odkaz.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko