fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jsem alkoholik II.

Pavlína

Především Vám děkuji za Vaše slova. Myslím, že z velké části to vše bude pravda - i ty velké nároky. Manžel podniká, pracujeme v podstatě každý den, víkendy, svátky... Za loňský rok jsme měli přibližně týden volna. Možná je to opravdu způsobeno tím, že si nemohu dovolit ani na okamžik vypadnout z role vždy připraveného člověka, vždy ochotného pomoct, cokoliv udělat... Nevím, těžko to posoudím. Jsem z Karlových Varů, tak snad mi budete moci doporučit někoho, na koho se obrátit. Nejsem si jistá, odkud mé problémy pramení. Mám pocit, že jsem vždy byla tak trošku labilní - střídavé nálady, jeden den pocit absolutního štěstí, vzápětí pocit absolutní beznaděje... Na střední škole jsem měla problémy s drogami - pervitin. Nějakým způsobem jsem se toho zbavila, pervitinu jsem se nedotkla za posledních sedm let ani jednou. Ani mě to nenapadne... Prostě ale mám s těmihle věcmi problém... Pokud mi budete moci ještě nějak poradit, budu velmi vděčná. Rozhodla jsem se postavit tomu, ať to bude jakkoliv obtížné. Díky moc.

Odpověděl: Bára Orlíková

Jak čtu tento váš druhý dotaz, mám pocit, že byste měla trochu víc myslet na odpočinek, abyste dovolila své hlavě vypnout i jiným způsobem než prostřednictvím alkoholu. Myslím, že to všechno souvisí - vaše předchozí potíže s pervitinem, nynější s alkoholem, které teď řešíte, velké nároky v zaměstnání i na sebe celkově, to, že se necítíte dostatečně stabilní, nedostatek odpočinku... - a že asi bude chvilku trvat, než se to rozplete. Ale myslím si taky, že máte za sebou první krok, kdy jste se odhodlala, byť takto přes internet, se se svými potížemi svěřit. Jistě bude pokračování té cesty za to stát, i když to třeba pro vás nebude úplně jednoduché. Bohužel v tuto chvíli nemám k dispozici kontakt na nikoho konkrétního v Karlových Varech, na koho byste se mohla obrátit. Ráda bych měla od někoho z kolegů na odborníka v KV doporučení, abych vás neposílala za někým úplně neznámým. Proto vydržte, zjistím to do konce týdne. Můžete mi napsat na můj pracovní mail ppano@asociace.org. Když napíšete začátkem příštího týdne, měla bych ten kontakt již mít. Zatím se mějte hezky a přeji hodně štěstí.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko