fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Tráva

Tomi

Dobrý den můžete mi prosím poradit jak zkončit z kouřením marihuany.dekuji

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás, Tomi, 

 

každý má tak trochu svůj způsob, jak s marihuanou přestat - někdo postupně omezuje, někdo vysazuje naráz, někdo nikomu o ničem neřekne, někomu dalšímu pomáhá vyhýbat se huličům a všem říct, co se děje. Obecně pomáhá si celou akci naplánovat, podívat se, co mi kdy fungovalo a nefungovalo. A sám pro sebe si zmapovat, proč změnu vlastně chci, co mi přinese, a co mi sebere. A na to všechno se prostě připravit.

 

Předpokládám, že když píšete k nám do poradny, pár pokusů už za sebou máte. Navíc máte zkušenosti s vysazením pervitinu. A tak než abych vám začala dávat nějaké tipy a rady, které už jste možná vyzkoušel, napadá mě, jestli by nebylo v tuhle chvíli lepší zajít se poradit do některé z adiktologických ambulancí nebo kontaktního centra osobně. Měl byste možnost mluvit tam o všem, co máte za sebou, se všemi souvislostmi a podrobnostmi, bez obav z odsouzení a zjednodušujících rad. Všechna taková zařízení jsou diskrétní a většina nabízí svoje služby zdarma. 

 

Pokud byste byl z Prahy, doporučila bych vám naši Adiktologickou ambulanci, Kontaktní centrum nebo Denní stacionář, kde kromě tříměsíčního programu nabízí i individuální poradenství. Případně bych zkusila třeba Prev-centrum. Bohužel nevím, odkud jste a máte-li Prahu v dosahu. Pokud byste měl zájem o kontakty, napište, která větší města jsou vám dobře dostupná.

 

A v neposlední řadě vám mohu nabídnout strukturovaný střednědobý online program na stránkách www.koncimshulenim.cz.

 

Snad tedy v tuto chvíli alespoň takto.

 

S pozdravem a přáním hodně sil, trpělivosti a odhodlání,

Gabriela Minařík.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko