fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Extáze-nitrožilně

hahaman

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se dá emko užít nitrožilně. Pokud ne, proč?

Odpověděl: Hana Skořepová

 

Dobrý den, 

 

emko se slangově říká morfinu je ve formě tablet nebo roztoku v ampulích, který se především dává do svalu nebo podkoží, ale i nitrožilně. Tento způsob užívání je nejvíce rozšířen i mezi uživateli drog.

Morfin jako silné opioidní analgetikum výrazně tlumí akutní a chronickou bolest, způsobuje psychomotorický útlum, celkovou uvolněnost a euforii. Co je u jeho užití velmi rizikové, že má tlumící vliv na dechový objem a frekvenci. U injekční aplikace je riziko v neodhadnutí míry užité dávky,ale i rychlosti nástupu účinku, kdy pak může uživatel zemřít v důsledku zástavy dýchání paralýzou dechového centra v CNS nebo udušením v důsledku aspirace (vdechnutí) zvratků v bezvědomí. Kromě toho samozřejmě je to látka, na kterou vzniká psychická a fyzická závislost, zvyšováním tolerance dávky.  

 

Pokud myslíte ečko, E- extázi tak také u ní je nitrožilní aplikace riziková. Nikdy nevíte, jaké látky v sobě obsahuje, ale i jaké množství můžete užít. Hrozí zvýšené riziko předávkování. Závisí i na Vašem aktuálním stavu somatickém, psychickém. Máte-li problémy se srdcem, vysokým krevním tlakem, játry či ledvinami tak to může mít velmi negativní důsledek. Také nemusí být způsob "rozdělání" tablety pro injekční užití bezpečný a do krevního řečiště se Vám dostanou částečky, které mohou způsob krevní sraženinu a následně trombózu, embolii, nebo od zánětu v místě vpichu po celkovou sepsi organismu. 

 

Rizik, souvisejících s užíváním MDMA, bez ohledu na způsob aplikace, je celá řada. Proto, pokud už chcete užít extázi, tak zkuste co nejvíce dodržet bezpečné užití drogy a zbytečně se nevystavovat dalším rizikům, které Vás mohou stát zdraví nebo život.

Více si můžete přečíst na https://www.drogovaporadna.cz/halucinogeny/mdma-extaze.html

 

Buďte na sebe opatrná. Ne vždy platí pravidlo, když nezkusíš, tak nevíš. 

 

Za Drogovou poradnu 

HS

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko