fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Antibiotika a psilocybin

Tomate

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda mohou antibiotika v kombinaci s psilocibynem způsobit nějaké problémy?(zdravotní, psychické- jakékoliv)
Děkuji.

Odpověděl: Hana Skořepová

Zdravím Vás.

 

Pokud berete antibiotika, tak je máte jistě z nějakého důvodu předepsané - tedy máte nějaké zdravotní potíže. Váš organismus má sám o sobě, co dělat s vypořádáním se s infekcí a užití lysohlávek by ho zatížilo ještě více. Rizika jsou tam, jak zdravotní- zatížení funkce jater a ledvin, které filtrují škodliviny. Tak i psychické, kdy samotné užití psilocybinu pozměňuje psychický stav, tak v případě oslabení může dojít k dekompenzaci psychického stavu. A to vše bez ohledu na množství užité látky tzn. i při malém množství se vystavujete riziku.  

 

Pokud se tedy máte ráda a vážíte si svého zdraví, tak bych se na Vašem místě vyvarovala užití přinejmenším do té doby, dokud nebudete fyzicky fit. Užití psilocybinu rozhodně není pro oslabený organismus dobrá volba a rekonvalescenci tím opravdu nepomůžete.

 

Celkově si myslím, že je užití psilocybinu dost rizikové samo o sobě  Účinek halucinogenů bývá dosti individuální a nikdy se nedá dobře předem odhadnout. Ale je to samozřejmě na Vás, jak se rozhodnete.

 

Tak to zvažte HS

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko