fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Drogy v pití

Anonym

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S kamarádkou jsme slavily 18té narozeniny a bylo tam třeba 6 lidí. Po nějaké době ( mohlo být okolo 4té hodiny) se kamarádka vypařila na jednu cigaretu s kamarádem no a když se vrátili tak začali pít ale jen ve dvou. Jenže po zhruba 10ti minutách začal být ten kamarád dost agresivní a kamarádka docela podrážděná a toxická, ale spolu se pořád smáli a tak. Od té doby co byli na té cigaretě si nic nepamatuje, jen jak do ní začal ten kamarád lít vodku a nenechal ji ji ani zapíjet ničím. Napadlo mě jestli něco nedal do té vodky protože u lednice kde ji našel stal docela dlouho. Kamarádka měla příznaky - dočasná ztráta paměti, myslím že měla rozšířené zorničky, byla hodně nepříjemná. Nevíte co by to mohlo být? A ještě jsem zapomela zmínit že tě vodky dohromady vypili jen půlku.

Odpověděl: Anna Novotná

 

Dobrý den, Anonyme,

 

děkujeme za Váš dotaz a za důvěru!

 

Bohužel, s jistotou Vám potvrdit Vaše podezření takhle na dálku nemůžeme, ani nejsem schopná odhadnout, o jakou látku se mohlo jednat.

Mohlo sehrát roli několik faktorů. Kamarádce mohlo nesednout množství a kombinace alkoholu, například ve spojení s momentálním fyzickým a psychickým rozpoložením. Ale také se Vaše kamarádka mohla stát obětí protiprávního jednání, jak píšete.

 

Nepíšete, kdy oslava proběhla, ale pokud jde o pár dní (ideálně cca 1-3 dny, z důvodu záchytu drog v těle), stálo by za to zakoupit si v lékárně orientační test na přítomnost návykových látek v těle. Nejčastěji jde o testy z moči, existují i multitesty, které jsou schopny odhalit hned několik typů drog. Cena těchto testů se pohybuje v řádu stokorun. 

 

Pokud by se Vaše obavy potvrdily, jde o dosti závažné protiprávní jednání. Pokud byste tento čin chtěly zkonzultovat s právníkem, můžu Vám doporučit Právní poradnu A.N.O., která se zabývá právním poradenstvím souvisejícím s problematikou návykových látek. Jejich služby jsou pro Vás zdarma.

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

 

Mají i vlastní online poradnu zde:

https://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Buďte na sebe prosím opatrné.

 

Za Drogovou poradnu

Andula Novotná

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko