fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Marihuana

Mišan

Blízko nás je takový dům jak v něm žijí násilní nájemníci,(většinou Romské etnikum)protože ten dům je podtunelovaný a že se propadá a nikdo tam moc nechce bydlet. Pěstovali si za garážema "trávu" ganja,( policajti o tom nevěďeli ani to nehledali, asi se tam těch Romů báli),na tu se jim naučil chodit můj brácha s kamošema. Před tím se od nich naučili kouřit, ale prý prodávali drogy šizený a za draho, tak je stopovali, až našli kde majou plantáže. Bráchu tam jednou chytli a nahlásili na policiji, že to tam pěstuje sám. A že obžalujou celou naši rodinu. Rodiče se bojí zeptat,říkají že Romy tady chrání Václav Havel, Uhl a Motejl a věří jim víc než normálním lidem a každý se jich tady bojí a takže policajti s tím asi nebudou nic dělat a bráchu odsoudí. Prý až na 12 let.A nemám se do toho pléct,že Romové mě potom podřežou. Tak tady zbývám už jen já a ptám se: Můžu bráchovi nějak pomoct? Kolik za to doopravdy asi může dostat? (je už zletilý a jediný důkaz proti němu je igelitka listí z trávy, co na policajty přinesli Romové, že mu ji sebrali, když to sklízel) Mišan (Brno)

Odpověděl: Bára Orlíková

Z vašeho dotazu bohužel nevyplývají informace, které bychom potřebovali, abychom vám mohli dát konkrétní odpověď. Rádi vám v této situaci pomůžeme, asi bude nejlepší, když se obrátíte na Právní poradnu A. N. O., která nabízí právní pomoc lidem, kteří se v souvislosti s užíváním drog dostali do právních potíží (a tyto služby jsou bezplatné). Právní poradna A. N. O., tel: 257 533 501, e-mail: ppano@asociace.org, se sídlem v Praze 1, Letenská 17. Více informací najdete i na www.asociace.org. Nemusíte se obávat se na nás obrátit. Zavolejte a uvidíme, co se s celou situací dá dělat. Bára Orlíková, sociální pracovnice Právní poradny A. N. O.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko