fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Podezření

Sylva

Dobrý den, bydlím na 3.podlaží. Dlouhodobě nepravidelně a často mi jde do kuchyně z digestoře zápach, který mi připomíná sirovodík- jodovodík ( nejsem chemik!) a není to z jídla. Zápach se navíc drží při zemi. Moje podezření zesiluje fakt, že byt nade mnou je pronajímán jedné osobě (centrum Brna), takže draho, není ji vidět-jako by tam ani nebyl, nebýt toho, že každý večer přesunuje nábytek (cca 20 minut),byt je pod střechou, MÁ STŘEŠNÍ OKNO. Aktuálně -pandemie+karanténa, kdy je nedostatek léků proti chřipce, případně zavřené hranice, všechno toto ustalo.(Nejspíš dočasně). O 2 podlaží níž bydlí člověk, který zjevně má minulost související s drogami, ale podle toho, že ten smrad mi jde z digestoře k podlaze usuzuji spíš na toho zhora.I časově (nastěhování) se shoduje. A majitel bytu bydlí v jiném kraji..
Poraďte mi, prosím, zda tyto údaje jsou relevantní..co dělat, díky!

Odpověděl: Amrit Sen

Sylvo, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Na rozdíl od Vašich obav, které dobře chápu, mi není úplně jasné, které údaje mají být relevantní, ani, co relevancí myslíte, ale to asi není důležité, protože věřím, že co píšete, je pravda.

 

Jestli ve vašem domě, ať už nad, či pod Vámi, někdo vyrábí pervitin, takto na dálku nedokážu poznat, natož určit. V každém případě chemikálie v místě bydliště mohou být velmi nebezpečné, zdraví i život ohrožující.

 

Proto Vám doporučuji událost nahlásit majiteli bytu i domu, nebo správci nemovitosti a zároveň informovat oblastní, spádovou Hygienickou stanici. Dalším krokem, který nemusí být od věci, je věc oznámit PČR, Policii České republiky.

 

Pokud byste potřebovala poradit s konkrétními kroky a postupem, jak si zároveň si zachovat maximální bezpečí, můžete situaci telefonicky konzultovat s pracovníky specializované Právní poradny A.N.O., která je projektem bezplatné právní pomoci, určeným uživatelům/bývalým uživatelů návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog), gamblerům a rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči, zároveň lidem, kteří řeší právní okolnosti související s drogovou problematikou.


P.P.A.N.O. poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.
Právní poradenství v době koronavirové pandemie poskytuje pouze formou telefonických nebo e-mailových konzultací a dále také prostřednictvím webové poradny a písemně:

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: https://poradna.asociace.org/
http://www.asociace.org/pravni-poradna/

A.N.O. webová právní poradna:
https://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Další možností je volat na naši Poradenskou linku,

každý všední den od 13 do 17 hodin: 602 666 415

 

Dobře, že jste napsala, jednejte.

Držím palce, Amrit Sen.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko