fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Kojení, hubnutí a drogy

Khali

Dobrý den, mám půlroční dítě, které je pouze kojené. Otěhotněla jsem minulé léto a před tím jsem občas rekreačně (jednou za měsíc nebo dva) užila kokain nebo extázi. Navíc cca dva měsíce před otehotnenim jsem byla na prodlouženém víkendu, kde bylo něco skoro každý den (kokain, extáze, speed).
Aktuálně díky kojení celkem výrazně hubnu. Můj dotaz zní jestli se drogy či jejich metabolity ukládají (třeba právě v tukové tkáni) a teď když ztrácím, mohou se uvolňovat do mléka a dítěti škodit?
Aktuálně nic neberu a opravdu se k tomu nehodlám vracet ani rekreačně.
Dekuji za odpověď.

Odpověděl: Tereza Ehrenbergerová

Dobrý den,

 

uvedené látky ani jejich metabolity se do tukové tkáně neukládají, takže do mléka se s takovým odstupem nedostanou, můžete být klidná. Rozhodnutí, že se teď nehodláte k drogám vracet ani rekreačně, je ale určitě rozumné.)

 

Mějte se dobře, zdravím!

 

T.E.

 

P.S. Trochu jinak je tomu např. u kanabinoidů, ty se do tukové tkáně ukládají. Ale to neznamená, že jsou v tuku uvězněné, dokud se "nespálí". Postupně se zase uvolňují do krve a jsou normálně vylučovány - jenom to trvá delší dobu.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko