fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Zadrřeni řp za thc mimo silnici

Petrick

Dobrý den, mám dotaz byl mi zadržen řp neboť jsem líznul, kouřil jsem 3 dny před testem ,hlídka mě zastavila mimo silnici na příjezdové panelové cestě ke garážím, kdy jsem stal a auto neřídil, ale měl nastartováno a seděl v něm. Policista mi provedl stěr a za 5 min. přišel ať jdu s ním že jsem pod vlivem.Krev jsem odmítl neboť mi policista tvrdil ,když půjdu na krev ,tak budu mít záznam v rejstříku což si nemůžu dovolit kvůli zaměstnání,když odmítnu tak nebudu mít záznam ale vyšší pokutu. Navíc tester ležel na kapotě zahřátého motoru ,nemůže tester teplota ovlivňovat? Zajímá mě co mi hrozí a jestli se můžu nějak bránit. Děkuji

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás, Petricku,

 

bohužel nedokážu na vaše dotazy odpovědět.

 

Ovlivnitelnost teplotou bude záležet test od testu. Nejspíš mají policisté jasný postup, jak test udělat. Netuším, zda byl dodržen.

 

Pokud jde o odmítnutí jít na krevní testy, domnívám se, že opak je pravdou - test by vám spíše pomohl, protože by ukázal, že jste v těle měl již jen pasivní metabolity (za předpokladu, že jste skutečně hulil naposledy před 3 dny) a tudíž byste měl důkaz, že nejste aktuálně pod vlivem. Pokud jste testy odmítl, takový důkaz mít nebudete.

 

Jak je tomu s podmínkami ohledně řízení, parkování, stání na cestě u garáže apod. netuším.

 

S těmito, ale i dalšími dotazy ohledně toho, co vám může hrozit, bych vás odkázala na Právní poradnu A.N.O. - konzultaci a poradu vám poskytnou zdarma, stačí zavolat. Případně si můžete domluvit osobní schůzku. Pomůže, když i při telefonátu budete mít veškerou dokumentaci po ruce.

 

Kontakt na poradnu:

 

Právní poradna A.N.O.

- jejich web zde

- telefon 222 582 932, 736 760 701
- e-mail ppano@asociace.org
- adresa: Právní poradna A.N.O., Koněvova 95, 130 00 Praha 3

 

Snad tedy alespoň takto. Držím palce, aby vše dobře dopadlo.

S pozdravem,

Gabriela Minařík.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko