fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Extáze a dojezd

PL

Dobrý den,
byla jsem na třídenním festivalu (pá,so,ne) a za celou dobu jsem užila 0,5g MDMA a 1,5ks extáze. Drogy užívám vyjímečně cca 1x do roka. Od úterý mám zvláštní problémy s tlakem, nedokážu poznat zda je to vysoký či naopak moc nízký - motá se mi hlava na omdlení, ale zase v hlavě cítím tlak a pulzování, když se mi hlava zamotala nejvíc dokonce mě brněly i prsty na pravé ruce. Hlava se mi občas zamotala i když jsem ležela. Jsem tak trochu mimo, je mi občas i na zvracení a špatně zaostřuji očima. Normálně mám spíš nižší tlak, párkrát se mi stalo, že jsem po protančeném večírku málem omdlela. Asi to přejde, ale můžu tomu nějak pomoci, mám si dát spíš kafe a trochu se rozhýbat nebo naopak meduňkový čaj a odpočívat?

Děkuji za odpověď.

PL

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dobrý den,

 

zdravotní komplikace se opravdu velmi špatně hodnotí na dálku bez osobního kontaktu.

 

Když nevíte, zda máte nízký nebo vyšší tlak v tuto chvíli, vyhnula bych se kávě a veškerým stimulačním nápojům (cola,energy drinky apod.). Hodně pijte, nejlépe obyčejná voda. Doplňte vitamíny a minerály. Pokud by se Váš stav nějak horšil, vyhledejte lékařkou pomoc.

 

Přeji, ať je brzo lépe!

 

MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko