fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Rodina

Amalka

Mám strach o svoji sestru a jejího syna. Pár let brala pervitin. Po té otěhotněla a v těhotenství první 3 měsíce brala pervitin. Porodila syna a z nemocnice dítě dali do pěstounské péče. Po asi 2 měsících ji přes soud vrátili syna. Bydlela s ním u přítele, který nechce pracovat a živí ho jeho matka ve svém bytě. Sestra se o svého syna starala 5 měsíců a otec dítěte nedělá nic. S jeho matkou si rozumí. Když jeho matka nebyla doma sestra často odcházela z bytu, on ji provokuje a říká jak jsou kolem něj všichni špatní a sestra živí malého z příspěvků. Měsíc je u naší matky v bytě a nechce se vrátit k příteli. Den předem si vzal syna k jeho matce, protože ho dlouho neviděli. Otec dítěte přišel k naší matce a ukázal fotku jak má 7 měsíční synovec modřinu na části těla. Bojím se,že to udělala sestra pokud se k pervitinu vrátila nebo otec dítěte, prostě nevěříme ani jednomu. Ráda bych věděla jak se zachovat když jsem její sestra a znám její výkyvy nálad když ji přítel šikanuje. Zbytek rodiny tím také trpí.

Odpověděl: Markéta Kordová

Amálko, dobrý den.

 

To, co popisujete ve Vašem příspěvku, stejně tak ve skryté poznámce, je velice vážné.

 

Doporučila bych Vám konzultaci s PHDr. Ilonou Preslovou, která se několik let specializuje na problematiku závislých matek a všeho co se k tomuto tématu váže.

 

Vím, že nežijete v Praze, ale zkuste se s kolegyní spojit, alespoň telefonicky nebo přes email.

 

PHDr. Ilona Preslová

pevná linka: +420 220 80 31 30

mobil: +420 702 036 237

email:  pece.dite@sananim.cz


http://www.sananim.cz/o-nas-1/centrum-komplexni-pece-o-dite-a-rodinu-ckp.html

 

Mějte se zatím hezky, MK

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko