fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Bratr pěstuje konopí

Alena

Dobrý den,
Prosím o radu. Bratr (30) pěstuje konopí v rodinném domě, kde bydlí s moji maminkou a babičkou. Sam pokuruje kazdy den. Situace trva cca 2 roky. Ja bydlim jinde, dojizdim na navstevu jednou za 14 dní. Naprosto s timto nesouhlasim, ale vuci nemu jsme bezmocne. Mam pocit ze se ho obe boji, jeho chovani je agresivni. Nedokaze se osamostatnit, najit si praci..Nevim jak pomoct, hlavne mamce, ta se z neho asi utrapi.

Odpověděl: Amrit Sen

Aleno, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Chápu Vaše obavy i trápení, nicméně nečekejte univerzální radu, ta neexistuje. 

Navíc, bratr je dospělý a může si v podstatě dělat, co chce.

S pěstováním konopí už je to jiné, zůstává otázkou, jestli se bratr "vejde" do zákonem povoleného množství a také na tom, co všechno si maminka s babičkou v rámci konfliktního soužití nechají líbit.

 

Doporučuji Vám poradit se a situaci konzultovat s odborníky, to znamená zavolat do nejbližší adiktologické ambulance, AT poradny, kontaktního centra, nebo obdobného typu služby, která pracuje s rodinnými příslušníky a blízkými uživatelů návykových látek a domluvit si i s maminkou termín schůzky. Bezplatně, lze i anonymně.

 

Při osobním pohovoru, po podrobnějším senámení se situací, Vám zkušení odborníci doporučí konkrétní kroky, jak postupovat a jak se lze pokusit podpořit motivaci bratra k případným pozitivním změnám, nebo jak uplatnit zákonné nároky, týkající se společného soužití.

 

Když napíšete ve kterém, nebo poblíž jakého většího města bydlíte, rádi Vám potřebné kontakty na bezplatné služby v okolí a dosahu, obratem pošleme.

 

Jak je, podle oblasti a typu zařízení, můžete vyhledat samy, se dozvíte na stránkách naší poradny, v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html

 

Pokud jste z Prahy, nebo okolí, objednejte se s maminkou do naší specializované Poradny pro rodiče a osoby blízké:

 

Poradna pro rodiče (PPR) SANANIM
Žitná 1574/51
110 00 Praha 1
Telefon: +420 284 824 234
Mobil: +420 739 268 527
E-mail: rodice@sananim.cz
Web: http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html

 

Provozní hodiny:
Pondělí 9 - 19
Úterý - čtvrtek 9 - 17
Pátek 9 - 15

 

Všechny právní aspekty situace můžete konzultovat s pracovníky Právní poradny A.N.O.,která je projektem bezplatné právní pomoci, určený uživatelům/bývalým uživatelů návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog) a gamblerům, rodinným příslušníkům či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči.


P.P. A.N.O. poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.

 

Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultací a také prostřednictvím webové poradny a písemně:

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: https://poradna.asociace.org/

Webová právní poradna: https://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Kdybyste se ještě potřebovaly Vy, nebo maminka na cokoli doptat, napište.

Přeji Vám vše dobré, Amrit Sen.

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko