fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Jde to i bez hospitalizace?

DepressedJunkie

Dobrý den,

chci se zeptat, z Vaší zkušenosti, jak moc - jestli vůbec - je pravděpodobné zbavit se závislosti bez nějaké dlouhodobé hospitalizace (standard asi 3 měsíce).

Pervitin beru již přes čtyři roky, s tím že poslední rok se mi daří fungovat na jedné dávce denně (orálně, v kapsly) bez zvyšování a s pravidelným spánkem a jídlem. Chvíli jsem docházel k psychiatrovi s účelem přestat, ale z finančních důvodů jsem tam musel skončit (soukromá klinika), takže jediné co se mi za tu krátkou dobu povedlo bylo snížit a stabilizovat dávky na tu výše zmíněnou jednu kapsly denně. Chtěl jsem v nějaké podobné léčbě pokračovat, ale když jsem navštívil jinou psychiatričku (již hrazenou pojišťovnou) tak ta jak slyšela "4 roky na perníku" tak mě okamžitě chtěla poslat do léčebny a nechtěla o čemkoliv jiném ani slyšet. Přestat chci, ale léčebna je pro mě až poslední možnost a reakce té psychiatričky mě docela zaskočila, že se chci zeptat jestli je vůbec možné přestat bez hospitalizace (tj. pouze s ambulatní léčbou).

Jestli to možné je, tak když už sem píšu, tak bych rovnou klidně i začal a něco si domluvil třeba ještě tento týden. Předem děkuji za odpověď.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás.

 

Dnes máme i jiné možnosti než pobytové léčby na psychiatriích. Pokud jste z Prahy, můžete se obrátit na jakékoliv z našich ambulantních zařízení (viz odkazy) a v osobním kontaktu se více informovat o možnostech (můžete zcela nezávazně, lze i anonymně). Pak se rozhodnete, co a jak dál.

 

http://www.sananim.cz/kontaktni-centrum-(kc).html

 

http://www.sananim.cz/adiktologicka-ambulance.html

 

http://www.sananim.cz/denni-stacionar-(dst).html

 

Podívejte se na informace o zařízeních, kdybyste se potřeboval na něco doptat, klidně ještě napište.

 

Tak držím palce!

 

S pozdravem, MK

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko