fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

rozpoznání drogy z obalu

Ivo

Lze z igelitového sáčku rozpoznat druh drogy, kterou obsahoval ? Kde je to eventuelně možné zjistit ? Které všechny drogy se šňupají ?

Odpověděl: Amrit Sen

Ivo, zdravím Vás,

 

díky za důvěru, chápu Vaše znepokojení. Pokud sáček už žádnou drogu neobsahuje, tak velmi těžko, chemický rozbor, spektrální anylýza na specializovaných pracovištích, na kterám v případě zájmu pošleme kontakty, stojí řádově tisíce korun a ani tak byste neměl jistotou, jestli by "prázdný" sáček, dostačoval jako vzorek.

 

Někdy se dá látka, kterou sáček obsahoval, poznat o čichu...

 

Nejčastěji se v naších krajích šňupe pervitin a kokain, šňupat lze však celou škálu nejrůznějších drog, od MDMA po heroin.

 

Doporučuji Vám zavolat do nejbližšího zařízení, které poskytuje bezplatné služby a poradenské konzultace rodičům uživatelů návykových látek a těm sáček nejen ukázat, ale především si popovídat o mnohem důležitějších aspektech a skutečnostech, než je samotný sáček.

 

Jak vypadá Vaše komunikace se synem po nálezu, a jak vypadala před tím? Kolik je synovi let? Chybí mi kontext příběhu, abych Vám dal odpověď, tedy kromě kontaktů na zmiňované služby, která by Vám měla být prakticky užitečná, protože i kdybyste věděl, co sáček obsahoval, přeci situaci neřeší. Máte konkrétní představu, jaké kroky, nebo opatření, by následovala s jistotou, že v sáčku bylo toto, nebo tohle.....?

 

Při osobním pohovoru, po bližším seznámení se situací, Vám zkušení odborníci doporučí konkrétní kroky, jak ji řešit, jak se synem komunikovat a jakých chyb se rozhodně vyvarovat. Tím začněte...

 

Když napíšete, ve kterém, nebo poblíž kterého většího města bydlíte, rádi Vám kontakty na kontaktní centra, adiktologické ambulance a AT poradny v dosahu, obratem pošleme.

 

Jak potřebné kontakty na bezplatné služby, podle oblasti a typu zařízení, můžete vyhledat sám, se dozvíte na stránkách naší poradny, v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html

 

Pokud jste z Prahy, nebo okolí, objednejte se do naší specializované bezplatné Poradny pro rodiče:

 

Poradna pro rodiče (PPR) SANANIM
Žitná 1574/51
110 00 Praha 1
Telefon: +420 284 824 234
Mobil: +420 739 268 527
E-mail: rodice@sananim.cz
Web: http://www.sananim.cz/poradna-pro-rodice-(ppr).html

 

Přeji Vám i synovi vše dobré,

Amrit Sen.

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko