fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Thc ve slinach

Marek

Dobry den dneska jsem si dal jednoho jointa marihuany po 6 tydnech a zjistil jsem ze mi zitra budou davat testy marihuana byla slaba v ceske republice legalni teda 0,2 thc jak dlouho to budu mit ve slinach ? Dekuji

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den, Marku,

 

marihuana není v České republice legální vyjma "konopí pro léčebné využití", jehož pěstování podléhá řadě pravidel, podrobnosti na toto téma najdete např. zde. Nevím, co přesně myslíte číslem 0,2 thc - možná jde o množství marihuany v gramech, v tom případě je držení protiprávní bez ohledu na množství, posuzované může být podle množsví jako přestupem nebo trestný čin, ale rozhodně není legální. Pokud myslíte hladinu THC (9-THC) v krvi tj. 2ng/ml, pak pokud bude hladina této látky v případě krevních testů vyšší, nejspíš budete mít potíže. Otázka je, jaké testy vám budou dělat - jejich přesnost a citlivost se může značně lišit. Je velmi pravděpodobné, že půjde o testy screeningové (to bývají právě testy ze slin nebo moči), jejichž průkazná hodnota je pro případné spory nedostačující, reagují i na pasivní metabolity, mohou být tedy jak positivně tak negativně reaktivní. V případě soudních sporů je proto dobré trvat na testech laboratorních z krve či moči, pokud se tedy rovnou nepřiznáte.

 

Ani 12 hodin od posledního užití vám nezaručí, že budete mít screeningové, natož laboratorní testy, negativní. Metabolismus každého z nás funguje trochu rozdílně, záleží samozřejmě i na stavu metabolizujících orgánů, ale i na řadě dalších proměnných včetně toho, kolik thc marihuana obsahovala, jak intenzivně jste ji vdechoval atd.

 

Pokud byste potřeboval přesnější informace pokud jde o právní stránku věci, právní pomoc, pak se můžete obrátit na Právní poradnu A.N.O., která se na podobné případy specializuje. Její služby jsou zdarma.

 

Právní poradna A.N.O.

Koněovova 95, 130 00 Praha 3

tel.: 222 582 932, 736 760 701

email: ppano@asociace.org

 

S pozdravem,

Gabriela Minařík.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko