fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

EXTAZE

Mn6

Dobry den, nejak zatim nevim na koho se s timto dotazem obratit a vyhledala jsem kontakt na vas. Vlastne moje otazka je na koho se obratit. Abych vam nejak popsala o co jde, tak na zacatek musim rict, ze mi je 17 let. Mam celkem problemy s drogama. Zaclo to vsechno kdyz jsem zkusila poprve pervitin s mym pritelem ktery bral casto, bylo mi 15 let. A jak to tak byva, nic nebylo naposled. Zacinalo to zhruba 1 za mesic postupne uz to bylo 1 tydne. Pak prisli chvile kdy to bylo ob den, pamatuji si jak jsem zhubla i 15kg za mesic, byla jsem na tom celkem spatne. Pamatuji si na to jak jsem si dala i 2 dny pred operaci, kdy jsem mela byt v celkove anestezii. Postupem casu me to zaclo delat horsi dojezdy.Ctila jsem ze sebe typicky pot a zapach chemikalii. Bylo mi spatne ze sebe same. Pak obdobi bez drog jsem prezila cca na 3 mesice. Potom jsem si dala znovu ale necitila jsem se vubec dobre.Bylo to cimdal horsi. Pak byla zase prestavka 3 mesice. Tohle bylo snad nejhorsi obdobi za dobu co jsem si dala bylo mi hrozne zle. 3 mesice jsem bez toho zvladala celkem dobre, i kdyz obcas se chut dostavila. Jenomze problem je v tom, ze jsem nasla jinaci drogu. Extazi. Bylo to pro me lepsi protoze se po tom celkem dalo usnout. Jenomze ted mam po tom posledni dobou hrozne myslenky. Byly dny kdy jsem byla jen doma nesla nikam ven a nic me nebavilo. Porad spatne nalady. Posledni dobou mam i myslenky na smrt. Na to jak nezvladnu vsechny ty problemy co mam a ze chci pred nema utect. Nejak jsem to vic nevnimala, az tehdy, kdy jsem dala 8 extazi v hrozne kratkem case. Najednou jako by se mi zmensily plice a ja jsem se nemohla poradne nadechnout, mela jsem pocit ze ten den umru. Nastesti to dopadlo dobre dosla jsem domu a po nekolika hodinach usla. Ani tohle me neprimnelo s timhle skoncit. Nevim jestli to je tim, ze si tim vykompenzuji pervitin.. Beru si nekolikrat do tydne treba 2x pres 10 extazi. na 2-3 dny. Nevim jestli se to da brat jako nejaka vetsi zavislost, ale chtela bych s tim prestat. Hlavne bych nechtela aby se to museli dozvedet i rodice, nemame spolu moc dobre vztahy. A vim, ze timhle bych je moc zklamala. Ani nevim, jak zacit s nema na tohle tema mluvit nikdy jsme to neresili. Prosim existuje nejaka vhodna cesta? Kterou bych mohla resit bez rodicu? Dekuji Za odpoved.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás.

 

Je dobře, že jste napsala. Určitě něco vymyslíme. Jen bych potřebovala vědět, odkud jste, jaká větší města máte v dobré dostupnosti, ať Vás mohu nasměrovat na vhodnou pomoc.

 

Určitě se ještě ozvěte.

 

Mějte se zatím fajn, MK

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko