fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Závislost na Lexaurinu

Petr

Dobrý den, začínám brát antidepresiva na úzkostnou poruchu. Jelikož první nezabrala, museli jsme nasadit druhá. Můj psychiatr mi jako pomoc nasadil i lexaurin 1,5mg

Ten beru již dva měsíce v dávce 0,75 mg (polovina tablety) jednou denně. Mám obavu abych si nevytvořil návyk - můj lékař říká, že je to tak malá dávka, že skoro nemůže ani fungovat, natož abych se na ní stal závislý.

Potřeboval bych odbornou radu od někoho kdo s tímto má větší zkušenosti a hovně se uklidnit, že než mi zaberou antidepresiva které beru nyní 14 dní ten lexaurin takto mužů ještě užívat.

Děkuji, s pozdravem.

Odpověděl: Veronika Pavlíková

Dobrý den,

 

sice se nedoporučuje užívat benzodiazepiny víc než dva měsíce, ale to platí o vyšších dávkách. Přikláním se k názoru Vašeho psychiatra, ta dávka je opravdu nízká. Takhle nízkou dávku převážná většina pacientů vysadí ze dne na den bez obtíží. Nemusíte se bát, je důležité, aby Vám antidepresiva zabraly a až Vám bude líp, Lexaurin nebudete potřebovat a vysadíte ho.

 

S pozdravem,

VP 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko