fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

extáze

eve xdd

jednou jsem si dala víc než celou extazi a po tom jsem měla halucinace.Jak to to možné?

Odpověděl: Jakub Chudomel

 

Dobrý den,

 

díky za dotaz.

 

Odpověď není jednoduchá. Potenciálních příčin může být celá řada.

 

Nemám tušení, co myslíte tím, že jste si dala: "...víc než jednu celou extázi..."? To jsou dvě, pět, nebo kolik? Nabízí se velmi prostá odpověď - prostě jste se předávkovala. To lze každou látkou, byť zdánlivě s nižším rizikem. Například předávkování běžně dostupným Paracetamolem může končit smrtí.

 

Extáze, respektive to, co se pod tímto názvem u nás prodává, patří mezi takové "zboží", o jehož skutečném chemickém složení se můžete jen obecně dohadovat. Vždy je jiný, než si myslíte. Nebo se stává, že obsah účinné látky je velmi variabilní. Minimální, nebo naopak extrémně vysoký. Z rozborů z posledních let je zřejmé, že jde - z tohoto důvodu - o jednu z nejvíce rizikových látek. Netušíte, co jste užila, respektive netušíte, jak vysoký je obsah účinné látky. Její užití bych přirovnal ke skoku z okna do tmy... Jsou i u nás případy smrti po požití jediné tablety.

 

Další možná odpověď na vaši otázku je také prostá. Extáze patří mezi halucinogenní látky, proto není vyvolání halucinace až tak překvapivé. Podívejte se na popis účinku této drogy například zde - http://www.drogovaporadna.cz/halucinogeny/mdma-extaze.html.

 

Dále lze potenciální příčinu hledat například v přehřátí organismu, v nedostatku tekutin - častá příčina i delirantních (halucinogenních) stavů.

 

Vydala jste se na dráhu, které se rozumný člověk vyhne.... Nemusí to pokaždé dobře dopadnout. Zvažte, zda vám užívání drog stojí za všechna ta rizika.

 

Jakub Chudomel

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko