fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pervitin

Mazec

Dobrý den
Chci se zeptat, jestli mužu byt zavisli na pervitinu po jednom sňupnutí. Jen jednou.. ale radsi se ptam.
Dekuji

Odpověděl: Markéta Kordová

Dobrý den.

Píšete opakovaně a ptáte se stále dokola...

 

Opět připomínám, že je Vám 16let, takže experimenty s jakoukoliv drogou pro Vás mohou být zcela devastační. Proto bych doporučila se experimentům zcela vyhnout.

 

Uvádíte, že to ,,chcete jen vyzkoušet". Během své praxe jsem se setkala asi tak s jedním procentem lidí, kteří šli do drog s tím, že chtějí být ,,feťáci". Většinou jde zprvu o nevinné experimenty, pomocníky k učení, podporu ke sportu nebo povzbuzení sebevědomí k nějakému jinému podání výkonu atd. atd... Málo kdo chce být opravdu feťákem, troskou či někým, kým okolí pak pohrdá. Závislost hold má tu schopnost, že dotyčného dovede i tam, kde zprvu vůbec být nechtěl.

 

Jestli Vám mohu poradit, tak to nezkoušejte. Pokuste se najít něco jiného, jak se zabavit a jak trávit čas, něco co nebude tak nebezpečné.

 

Také by nebylo od věci, kdybyste měl možnost si s někým promluvit a možná si i přišel na to, co je to ,,TO" co Vás na tom tolik láká...možná byste přišel na to, že to je ještě všechno nějak jinak. Většinou za konzumací drog je skryta nějaká úplně jiná potřeba...

 

Máte s kým? Můžeme Vám někoho případně doporučit. Mohl byste si nezávazně a třeba i anonymně popovídat. Když tak uveďte, jaká větší města máte v dobré dostupnosti, něco vymyslíme.

 

Mějte se zatím hezky, MK

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko