fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Předavkovani ad

Karolina

Dobry den,
Dostala jsem od praktickeho lekare predepsana antidepresiva Sertralin Actavis 50 mg na depresivne_uzkostne stavy. Rekl mi, ze se na ne alkohol pit muze a tak jsem si vzala v patek odpoledne 1. Tabletku a pak jsem sla asi kolem 19 hodiny do restaurace, kde jsem si dala 2 Frisca. Bylo mi potom rak zvlastne, ale nejak jsem to neresila. Rano kolem 10 jsem si vzala 2. tabletku a asi po hodine me zaclo byt hrozne spatne. Trasly se mi nohy, chtelo se mi zvracet, busilo mi srdce a nevedela jsem co se deje, mela jsem pocit, ze omdlim. Jelikoz bydlim jeste uvrodi u tak i tak kdyz jsme si procetli pribalovy letak tak si mysleli, ze mam.jen nejajy psychicky stav a lekari nezavolali. Dnee uz mi.je lepe ale jsem stake hodne unavena, poboliva me hlava a nechce se mi do pohybu. Strasne moc se obavam serotoninoveho syndromu. Myslite, ze je mozny po 2-tabletach? Zitra uz jdu k psychiaricce, tak moc doufam, ze bude vse v poradku.

Odpověděl: Veronika Pavlíková

Dobrý den,

 

o serotoninový syndrom nešlo. Často se stává, že při nasazování SSRI antidepresiv (například Sertralin) se první dny nebo první dva týdny objevují nežádoucí příznaky typu nervozita, třes, vnitřní neklid, každý je na to jinak citlivý. Tělo si ale většinou zvykne a pak už se tyhle příznaky nevyskytují.

 

S pozdravem,

VP

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko