fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

pervitin,marihuana

dvojkatrojka

chtěla jsem se zeptat jak je to po dobu lečení s dluhy pacienta???

Odpověděl: Amrit Sen

Zdravím Vás, 

 

vážím si Vaší důvěry. Stěžejní, velmi obsáhlou část dotazu, jste napsala do skryté poznámky, budu tedy reagovat s maximálním ohlededem na Vaše soukromí.

 

Chápu Vaši tíživou a komplikovanou situaci, i to, že se cítíte mizerně, dobře, že píšete. Může to být podnět k nastartování spokojenějšího, šťastnějšího života. Tolik problémů se nevyřeší mávnutím kouzelného proutku, budete muset "konat". Počítejte s během na delší trať. 

 

Neodpovídám často takto jednoznačně. Ve Vašem případě jsem přesvědčen, že potřebujete léčbu. Dlouhodobější, nejlépe pobytovou, v terapeutické komunitě. Bez léčby se nepohnete, a když, tak nabytá pozitiva prostě neudržíte. 

 

Součástí léčby, v rámci resocializační terapie, je i řešení dluhů, které klienti, vstupující do léčby, zpravidla mají. V týmech komunit i léčeben, pracují zkušení sociální pracovníci, kteří klientům pomáhají dluhy řešit. Po dokončené léčbě tak klient přechází do doléčovacího programu v reálném světě s pracovní smlouvou, bydlením a ošetřenými dluhy. V té době se už učí zvládat radosti i starosti každodenního, běžného života.

 

Doporučuji Vám telefonicky kontaktovat nejbližší zařízení, které poskytuje služby uživatelům návykových látek a domluvit si termín schůzky. Tyto služby jsou bezplatné a mohou být poskytovány i anonymně. Při osobním pohovoru, po podrobnějším seznámení se situací, Vám zkušení odborníci doporučí konkrétní kroky, které k jejímu řešení můžete podniknout. Co můžete udělat pro sebe, abyste se cítila lépe, tak, aby změna byla udržitelná, také jak s bydlením, právními problémy a dluhy. Zároveň Vás upozorní na chyby, kterých byste se měla vyvarovat. Nikdo Vás nebude k ničemu přemlouvat, natož do čehokoli nutit. Získáte pochopení, přijetí, podporu a pomoc, s respektem k tomu, že jste se ozvala sama. Může jít o zcela nezávaznou konzultaci, případná zakázka bude, jen a pouze, na Vás. Můžete se doptat na možnosti léčby. Pracovníci služby Vás seznámí, kde a jak léčba probíhá, včetně všech náležitostí. Jestli se pro léčbu rozhodnete, pomohou Vám s jejím vyřízením. 

 

Kontakty:


Ambulantní centrum Laxus
Jana Palacha 1552
530 02 Pardubice
Telefon: +420 734 316 540
E-mail: ambulance.pardubice@laxus.cz
Web: http://www.laxus.cz/centra/ambulantni-centrum-pardubice/
Provozní doba:
Po - Čt 9 - 16
Pá 9 - 14

 

Kontaktní centrum Laxus
Češkova 2701
530 02 Pardubice
Telefon: +420 734 316 539
E-mail: kacko.pardubice@laxus.cz
Web: http://www.laxus.cz/centra/k-centrum-pardubice/
Provozní doba:
Po - Pá 9 - 18

 

Centrum terénních programů Pardubického kraje Laxus
Telefon: +420 608 626 303
E-mail: teren.pardubice@laxus.cz
Web: http://www.laxus.cz/centra/centrum-terennich-programu-pardubickeho-kraje/
Provozní doba:
Po - Pá 10 - 18

 

Seberte všechnu kuráž a začněte jednat. Užitečnější je sled menších kroků, než jeden sedmimílový. 

Pokud zůstanete na Pardubicku, bude kontakt se zkušenými, příjemnými pracovníky sociálních a adiktologických služeb Laxus, tou nejlepší volbou.

 

Jak najít kontakty na další zařízení, podle oblasti a typu služby, se dozvíte na stránkách naší poradny, v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html

 

Přeji hodně štěstí, držím palce!

Amrit Sen.

 

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko