fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Rozbor

albert

Dobry den,

existuje v Praze, resp. v CR nejaka sluzba rozboru drog? Zajimalo by me, jake je skutecne slozeni napriklad tabletky extaze prodavane v klubech, krystalu MDMA nebo \"cisteho\" kokainu. Pokud ano, jake jsou podminky? Je rozbor anonymni (pokud se nepletu, drzeni drog i za pouhym ucelem rozboru je stale nelegalni)? Jaka je cena rozboru?

Dekuji za odpoved.

S pranim hezkeho dne

...

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dobrý den, Alberte.

 

Neoprávněné přechovávání drog pro vlastní potřebu je nezákonné a postižitelné vždy. V malém množství podle zákona o přestupcích, v množství větším než malém podle trestního zákoníku. Subjekty, které jsou oprávněny drogy přechovávat, definuje zákon (patří sem např. zdravotnická zařízení, lékárny, laboratoře apod.).

 

Pokud tedy drogy přechovává uživatel drog nebo závislý, jedná se vždy o protiprávní jednání.

Za neoprávněné přechovávání malého množství jakékoliv drogy pro vlastní potřebu může být v přestupkovém řízení uložena pokuta.

 

V roce 2014 přijal Nejvyšší soud stanovisko, které definuje nové limity „malého množství" drog. Nejedná se o závazná čísla, ale doporučení, kterým by se měly policejní a justiční orgány při posuzování řídit, mohou však zohledňovat i další skutečnosti.

 

http://www.drogovaporadna.cz/trestni-zakonik.html

 

Pokud by Vás dále něco zajímalo ohledně zákonů týkajících se drog, doporučuji konzultaci s právní poradnou ANO, která se na oblast problematiky kolem nelegálních drog úzce specializuje. Poradenské služby tato poradna poskytuje bezplatně a lze využít poradenství prostřednictvím webové poradny, obdobně jako zde (odkaz níže).

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95

Praha 3 - Žižkov

Tel : 222 582 932, 736 760 701 (pouze pracovní dny, na osobní konzultaci je nutné se předem objednat)

Email : ppano@asociace.org

Více zde: www.asociace.org Otevřít odkaz v novém okně

 

Webová poradna: http://www.asociace.org/pravni-poradna-webova-poradna.php

 

Dříve bylo možné si nechat otestovat látku na projektu Kliniky adiktologie, 1.LF UK, ale ten již bohužel není aktuální.

 

Jedinou možností, která mě tedy napadá, abyste si byl jistý, co užíváte (pokud se tedy chystáte Vy užít), je nechat si kousek materiálu otestovat v některé toxikologické laboratoři, která poskytuje možnost samoplátcům. Tato vyšetření však nejsou levná (cca 2,000,-).

 

V Praze poskytovala tyto služby např. Toxikologická laboratoř VFN, Ke Karlovu 2, Tel.: 224911267. Zkuste si tam zavolat a vysvětlit, co byste potřeboval a také se informoval o podmínkách.

 

Stačí to takto?

 

Mějte se hezky, MK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko