fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Zaujatost policie

Tomasxxxx

Dobrý den. Chtěl bych poradit jak postupovat, když je na mě policie zaujatá. U nás ve městě pokaždé, když Sednu do auta a vidí mě třeba jen projíždějící hlídka statní policie hned jedou po mě. Už mi dělali 100x jejich orientační slunný test a vždycky byl negativní. Až jednou mi vyšel pozitivní tak jsem šel na krev. Ještě bych chtěl podotknout že jsem profesionální řidič kamionu a že řidičák mě živí. A tak mi byl řidičák zadržen. Čekal jsem dva měsíce na rozbor krve a ta potvrdila, že jsem v sobě žádné THC neměl. Samozřejmě dva měsíce bez práce a bez žádné omluvy a žádného odškodnění!!! No a právě jde o to že od té doby co sednu do auta tak hned jak mě vidí tak hned jdou po mě a hned automaticky testy na drogy. Jeden víkend mě brali v pátek a z poslední zkušenosti už odmítám lízat a chci jet rovnou na krev protože vím že se nemám čeho bát. Tak mě naložili do auta a jelo se měl jsem v autě psa a přítelkyni která ještě nemá řidičák a nechali ji tam hodinu a půl čekat až se vrátím z krve. Samozřejmě byla moc ráda a já si připadal jak největší feťák i když neměli minimální podezření že bych byl pod nějakým vlivem.... No a druhý den v sobotu jedu s p4itelkyní a psem na veterinu a znovu potkám policajty a už se jelo na krev! I když jsem hlídce ukazoval papír že nic neberu přímo s toxikologie co mi přišlo poprvé když mi řidičák zabavili. Ne jenom že mě nebaví pořád jezdit na krev, ale taky mě pak 14 dní bolí ruce po odběru krve a v neposlední řadě si už připadám jako idiot když na mě musí přítelkyně pořád někde čekat nebo pro ni musí někdo jezdit že mě zas odvezli policajti na krev! Poraďte jak se můžu bránit a postupovat děkuji. Teď už budu mít 3x potvreze z odběru krve že nic neberu.

Odpověděl: Markéta Kordová

Tomáši, dobrý den.

 

Bohužel, toto je již jiná odborná oblast. V těchto a podobných případech, je vhodné se spojit s odborníky, kteří jsou k tomu kompetentní. Proto v těchto případech odkazujeme a doporučujeme právní poradnu ANO, která se přímo zabývá oblastí drog. Lze se objednat na osobní konzultaci a blíže se informovat o aktuální legislativě, zkonzultovat vhodný postup řešení, případně si nechat poradnou pomoci, pokud je to nezbytné.

 

Veškeré služby tato poradna poskytuje bezplatně. V případě mimopražských klientů nebo zájemců o právní poradenství se dá spojit s poradnou telefonicky nebo prostřednictvím poradny na webu obdobným způsobem jako zde na naší Drogové poradně (viz odkaz níže).

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95

Praha 3 - Žižkov

 

Tel : 222 582 932, 736 760 701

Email : ppano@asociace.org

 

www.asociace.org Otevřít odkaz v novém okně

 

http://www.asociace.org/pravni-poradna-webova-poradna.php

 

Mějte se hezky, s pozdravem MK

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko