fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

K

Jess

Dobrý den 1.5 mě kontrolovala PČR v Praze . Dali mi test na drogy a višel mi pozitivní ( amfetamin / metanfetamin ) 22.4 Jsem byla na párty a byla jsem silně opilá v zápětí z ničeho nic , nastával nějaký divný stav . Ráno jsem se vzbudila doma v posteli . Nic si nepamatuju . Je možné že mi někdo hodil něco do pití ? Popř. Je možné že v tom testu vyšla právě tato látka ? 9 Dní je celkem hodně , a četla jsem si a v krvi to prý je 1-3 dny . Je možné že mi výsledky příjdou pozitivní ? Mám do 60kg a celý týden jsem sportovala . Je možné tuto látku v těle mít z důvodu pití energetických drinků ve větším množství ?

Odpověděl: Amrit Sen

Jess, zdravím Vás.

Je sice možné, že Vám někdo "něco" do pití hodil, ale velmi těžko se to dokazuje.

Nepíšete, jaký druh testu jste podstoupila. Pokud šlo o orientační test, je sice možné, že by Vám "falešně" reagoval, ale je to málo pravděpodobné. 

 

Nepíšete, z jakého důvodu Vás policie testovala. Každopádně po záchytu amfetaminů orientačním testem, pokud jde o podezření ze spáchání protiprávního jednání pod vlivem návykové látky, následuje ze zákona laboratorní test, který má 100% spolehlivost a jeho vyhodnocením lze rozpoznat, o jakou konkrétní látku šlo, nebo jestli jste byla v tu dobu "čistá" od nelegálních látek, nebo látek, které mohou ovlivnit chování.

 

Přikládám přehled detekovatelnosti u nás nejčastěji zneužívaných látek.Přítomnost drog se většinou, v závislosti na druhu testu, ale zejména na frekvenci užívání, jejich množství a kvalitě, detekuje zhruba v těchto časových úsecích. Odrazit se může i nastavení organismu jednotlivce a jeho momentální kondice:

 

Pervitin (metamfetamin)
- detekce z moči 3 - 21 dní, v závislosti na intenzitě předchozího užívání, při občasném užívání se testy negativizují cca do týdne
- detekce z krve 1 - 3 dny
Marihuana (THC)
- detekce z moči 1 - 30 dní, výjimečně déle, v závislosti na intenzitě předchozího užívání, při občasném užívání se testy negativizují cca do 14 dní
- detekce z krve do 14 dní, při občasném užívání se testy negativizují cca do 10 dní
Extáze
- detekce z moči max 14 dní, při občasném užívání se testy negativizují cca do týdne
- detekce z krve 1 - 3 dny
Kokain
- detekce z moči do 12 - 24 h, detekce z krve do 24 h, v závislosti na intenzitě předchozího užívání
Heroin a další opiáty
- detekce z moči 2 - 3 dny, detekce z krve 1 - 2 dny, v závislosti na intenzitě předchozího užívání
Benzodiazepiny
- detekce záleží na vylučovacím poločasu - u krátce působících lze látku detekovat po několika dnech, u dlouhodobě působícího Diazepamu až 3 týdny.

 

Doba, po kterou lze výše uvedené drogy zjistit ze slin a potu je obdobná jako u testů ze vzorku krve.  

 

Pokud máte co řešit s policií a naším právním systémem, mohou Vám pomoci pracovníci bezplatné specializované Právní poradny A.N.O., která poskytuje právní poradenství v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního i v dalších oblastech v souvislosti s problematikou užívání nelegálních drog a závislostního chování:

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov


Telefon.: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org


Web: http://poradna.asociace.org/


Webová poradna: http://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Přeji Vám vše dobré, buďte na sebe opatrná,

Amrit Sen.

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko