fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

jediná dcera

j.dočka

Dobrý den,zoufalství mne dovedlo k dotazu až kvám.naše 19.letá dcera je uživatelkou pervitinu,již víc jak rok,nyní se pohybuje v Praze někde na ulici,již jednou jsme ji pomohli k léčbě,bohužel jen 3týdny vydržela,pomohli jsme ji s dluhama a spousto věcí..nyní nekomunikuje,dopouští se trestné činnosti..spolupracujeme z poradnou v Třebíči,píši i na charitu v Praze,stále chceme něco udělat...je vubec šance?

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Dobrý den.

Je mi líto, že máte starosti s dcerou. Je dobře, že jste se u Vás obrátili na poradnu, určitě s poradnou udržujte kontakt i nadále.

 

To, jak se situace bude dále vyvíjet, záleží především na Vaší dceři, na jejím postoji. Jelikož je již zletilá, je odpovědná sama za sebe. Pokud s Vámi v tuto chvíli nekomunikuje a ani přesně nevíte kde je, nemáte v tuto chvíli moc možností, co byste pro ni mohli udělat a nějak ji více motivovat k léčbě. Chápu, že tato situace vyvolává zoufalost a beznaděj. Proto je dobré být v kontaktu s poradnou a využívat, alespoň emoční podporu a být připraveni na moment, až se dcera ozve.

 

Zmínila jste, že dcera páchá i trestnou činnost. Netuším do jaké míry a zda již teď ji hrozí nějaké postihy. Níže uvedu kontakt na bezplatnou právní poradnu specializující se na oblast nelegálních drog, pro případ, že byste potřebovala něco zkonzultovat nebo kdyby dcera v budoucnu potřebovala pomoc. Poradna je sice v Praze, ale lze se poradit i prostřednictvím webové poradny (obdobně jako zde) nebo telefonicky.

 

Právní poradna A.N.O.

Koněvova 95

Praha 3 - Žižkov

Tel : 222 582 932, 736 760 701 (pouze pracovní dny, na osobní konzultaci je nutné se předem objednat)

Email : ppano@asociace.org

 

Více zde: www.asociace.org Otevřít odkaz v novém okně

 

Webová poradna: http://www.asociace.org/pravni-poradna-webova-poradna.php

 

Zatím se mějte hezky, přeji dostatek sil.

S pozdravem MK 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko