fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Anonymni testy

sony

Dobry den, prosim o infromaci, zda a kde je mozne si udelat bezplatné a anonymni testy na zloutenku typu C.
Mam k tomu vazny duvod.

Dekuji

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

v případě, že se dopředu domluvíte, pak vás nejspíš anonymně otestují například v kontaktním centru, ikdyž i v těch už se často přistupuje k tomu, že je třeba podepsat informovaný souhlas. Důvodem je mimo jiné i to, že v případě reaktivního screeningového testu, byste se měl/a dostavit na konfirmační testy k domluvenému (a nebo svému) lékaři.

 

Screeningové testy jsou sice rychlé, ale výsledek je pouze orientační. Proto je pak potřeba navštívit lékaře a dělat testy z plné krve, která je pak odeslána do laboratoře na testy konfirmační.

 

Přijde mi proto mnohem jednodušší domluvit se na testování přímo u praktického lékaře, na venerologii, nebo, jste-li žena, pak třeba u gynekologa. Udělají vám tam kvalitní testy, jejichž výsledek je spolehlivější než výsledek screeningového testu. A v případě, že se nechcete nikomu s ničím svěřovat, pak stačí uvést jako důvod změnu partnera. Nicméně tyto testy již anonymně provést nelze.

 

Neznám podrobnosti vaší situace, ani proč přesně chcete testy provést anonymě. Nicméně venerologa, i gynekologa, lze navštívit v zásadě i jednorázově, třeba i v jiném městě. Anonymně laboratorní testy nejspíš neudělají nikde, ale měl by v tomto směru všude platit zákon o mlčenlivosti.

 

Nebo mi zkuste napsat víc, třeba i ve skryté poznámce. Díky ní je pak dotaz přístupný jen vám a pracovníkům poradny. 

 

Zdraví,

Gabriela.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko