fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

droga

TISA

pervitin

Odpověděl: Vilma Šilarová

Dobrý den,

 

je moc fajn, že chcete se svojí situací něco dělat a obrátila jste se na nás. Ráda Vám poradím, kterým směrem se pro začátek vydat, ale potřebovala bych se lépe zorientovat ve Vaší situaci. Jak dlouho a jak často pervitin užíváte? Jak staré máte děti? Máte partnera či někoho z rodiny, kdo Vám s péčí o děti pomáhá? A v neposlední řadě, abych Vás mohla nakontaktovat na konkrétní službu, bych potřebovala znát místo Vašeho bydliště (stačí větší město v okolí). 

 

Co se týká délky léčby, vše záleží právě na době a intenzitě Vašeho užívání pervitinu a i na prostředí, ve kterém žijete. Obecně je pro mnohaleté uživatele, kteří ještě např. sdílí svůj životní prostor s jinými uživateli drog, vhodná pobytová léčba, která trvá v psychiatrických léčebnách 3 - 6 měsíců, v terapeutických komunitách 6 měsíců až jeden rok. V případě kratší a méně intenzivní drogové "kariéry" a vhodných bytových a vztahových podmínkách je možné absolvovat léčbu ambulantní formou. Tato varianta, aby byla úspěšná, ovšem nese velké nároky na motivaci a disciplínu klienta, který není po dobu léčby v chráněném prostředí (izolovaný od zdroje drog a rizikových podnětů obecně). 

 

Především se připravte na to, že léčbě, ať už bude jakákoliv, bude třeba věnovat dostatek času a energie, aby se riziko návratu k drogám minimalizovalo.

 

Zatím se mějte co nejlépe a ještě napište, ráda se Vám budu dále věnovat.

 

Vilma Šilarová

 

 

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko