fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

rizeni pod vlivem NL

miílda

dobry den
při kontrole policii jsem byl pozitivní na pervitin.
Lekařské vyšetření jsem neodmítl dal jsem moč a podrobil se vyšetření . Krev jsem ale neposkytl, jak to bude dále probíhat.
kdo a jak kvalifikuje toto jednání. ŘP mi byl odebrán na místě . ZA jakých podmínek to může být posouzeno , jako trestný čin

Odpověděl: Miroslav Giljan

Dobrý den,
v nejbližších dnech by Vám mělo přijít od magistrátu Rozhodnutí o zabavení ŘP. To pro Vás znamená, že do té doby než se nerozhodne na základě laboratorního vyšetření, zda jste byl při řízení pod vlivem nebo ne, tak nemůžete řídit motorové vozidlo. Toto rozhodnutí bude vydávat magistrát města na základě znaleckého posudku. Standardně trvá přestupkové řízení 30 dní ale může se protáhnout právě o zmiňovaný znalecký posudek.
Dopředu se nedá odhadnout, zda se Váš případ bude řešit „jenom" v rámci přestupkového řízení, nebo v rámci trestního stíhání za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Obě tyto varianty jsou možné.
Uvidíte jak se bude Váš případ dál vyvíjet. Kdybyste potřeboval právní pomoc v této oblasti, tak zkuste kontaktovat bezplatnou právní poradnu ANO, která se specializuje na klienty, kteří se dostali do konfliktu se zákonem v souvislosti s užíváním návykových látek. V závěru mojí odpovědi Vám na ně posílám kontakt.
Zatím se mějte dobře.
Miroslav Giljan

Právní poradna ANO
Adresa:
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org

 

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko