fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

stihy z travy

David

Mam dotaz ohledne stihomamu z THC. Nekolikrad kdyz jsem se zhulil, jsem mel pocit, ze mi neuveritelnou rychlosti bije srdce, ze urcite dostanu srdecni selhani a ze je to muj konec. Neustale jsem se snazil uklidnit, ze je to je jen "badtripovský pocit" a ze na predavkovani THC se neda zemrit. Pak jsem ale dostal znovu stihy z toho, ze dostanu infarkt ne ze samotneho THC, ale z tak intenzivniho sokoveho stavu, hruzy, desu a strachu z blizici se smrti ktere prozivam.... Muj dotaz zni: Muze nekdo z takoveto psychozi upadnout do tak intenzivniho sokoveho stavu, ktery by mu mohl zpusobit srdecni selhani?? Stalo se to jiz nekdy? Na sokovy stav, ktery zazije napr. clovek pri autonehode se zemrit prece da. Dekuji za odpoved.

Odpověděl: Pavel Kubů

Zemře-li někdo v šokovém stavu po autonehodě, je to většinou proto, že měl nějaké vážné vnitřní poranění, které znemožňovalo normální fungování vnitřních orgánů. Extrémní úzkost, kterou si prožíval po intoxikaci XTC, nelze označit za šokový stav. Bušení srdce je běžným příznakem užití cannabinoidů. Nejsou známy případy, kdy by toto lehké zvýšení srdečního výdeje mělo za následek srdeční selhání či jakoukoliv jinou poruchu krevního oběhu.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko