fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Ochrana před kuřáky

Ludva

Dobrý den, poeeetl jsem si paragrafy ohledni kouoení, ale poesto se zeptám. 1. Zajímá mne, zda-li se mohu úeinni bránit proti kuoákum v restauraci bihem doby obida a veeeoe. Tzn., je-li možnéé kuoáka donutit poestat kouoit. 2. Sousedi bydlící podemnou jsou silní kuoáci. Easto se stává, že po 22:00 hodini, kolikrát až do pulnoci kouoí na balkóni, eímž se kouo dostává do mé ložnice a ke spaní je nepoužitelná. (Odmítám to oešit tím, že zavou okno :-)) 3. V práci máme v celé budovi zákaz kouoení. Kuoáci to oeší tím, že kouoí poed vstupem do budovy. Problém je, že za nepoíznivého smiru vitru se kanceláoe okny plní kouoem. Je i v tomto poípadi možné se úeinni bránit? Dikuji za odpovii. L.W.

Odpověděl: Martin Hulík

Možná než studovat zákony bych doporučil zkusit se v konkrétních případech v klidu domluvit. Pokud budou vaše požadavky přiměřené a forma domluvy neagresivní, jistě budete úspěšný.

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko