fb

Nacházíte se: Úvodní stránka O poradně Prohledat odpovědi Dotaz

Zadejte dotaz

Prohledejte jiľ zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

MAD?

Floutek

Nejsem si jist, jestli tenhle dotaz souvisi s drogami, ale urcite by mohl. Doufam, ze to nebude vadit. Zajima me, trpi-li clovek nejakou dusevni nemoci ci poruchou, jak to pozna?, a co teprve, kdyz jde o latentni zalezitost. Telo jednoduse boli, ale znamena snad bolava duse neco, co se ma lecit? Nasnade je asi interakce s okolim, jenze ja napriklad studuji v cizim meste, se svymi starymi prateli se tak vidam jednou za 3 tydny, kdyz to dobre jde. Podobne je tomu s rodici a brachou. V Praze (zde studuji) mam radu kamaradu, ale casy velkych mejdanu a zabavy minuli vice nez pred rokem, takze se vidame take jen malo. Nejvice casu travim se svou divkou, jsme spolu temer 5 let a posledni 2 roky spolu bydlime, nicmene mam pocit, ze v tak tesnem vztahu se dusevni nemoc muze jednoduse ztratit nebo tak neco. Obavam se take toho, ze moje ego je dost silne a dokaze mnoho veci velice dobre "zmanevrovat". Nemam zadne viditelne problemy, mam svou sladkobolnou radost ze zivota a pekne si ho uzivam, jen mam obcas takovy pocit (nekdy i sen), ze proste nejsem normalni. Trapi me to tim vic, ze mam strach o svou milou zenusku (ne snad, ze bych ji chtel zapichnout, ale abych ji do neceho nezatahl.) Posledni dobou me prestava bavit, ale obcas si jeste zakourim travu. Snad proto pisu prave vam. Zajima me jestli je mozne, stejne jako s telem, jit na preventivni prohlidku i s dusi, a pripadne poprosit o kontakt na nekoho sympatickeho. Mejte se krasne a mnoho radosti z vasi neradostne lec obdivuhodne prace Vam preje F.

Odpověděl: Jakub Minařík

Poprosit o kontakt někoho sympatického jistě můžete. Asi bych vám spíš než nás doporučil nějaké zařízení typu krizového centra (v Praze je to třeba RIAPS)-zavolejte si tam a objednejte se nejlépe k psychologovi. On vám pravděpodobně řekne, že jste ouplně normální, že se někdy stává, že člověk má dojem že zešílel, ... A asi vám nabídne pár schůzek. :-)

Zpět

Veškeré materiály a texty na stránkách této poradny včetně zodpovězených dotazů jsou majetkem SANANIM z.u..
Jejich kopírování a jakékoli další využití je možné výhradně se souhlasem SANANIM z.u..
Creative Commons Licence Creative Commons Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 3.0 Česko