Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

informaci o testu

babča

Dobrý den.Můj syn bral několik let asi pravidelně pervitin.Rozpadl se mu vztah a vrátil se domů.Tvrdí,že nebere nic,ale nevěříme mu.Myslím,že potřebuje pomoci a tak chcem udělat test,abychom věděli jak na tom je a jak moc je to vážné a zda je zapotřebí ústavní léčba

Odpověděl: Anna Novotná

 

Dobrý den,

 

moc děkujeme za Váš dotaz.

 

Spíš než testování, bych Vám doporučila vyhledat službu poskytující podporu rodinám a blízkým uživatelů drog. A to hned z několika důvodů. Testy, které jsou běžně dostupné v lékárnách, jsou testy orientační. To znamená, že nejsou stoprocentně spolehlivé, mohou vykazovat falešnou negativitu i pozitivitu. Také vám jejich výsledek ukáže jen to, zda testovaný užil danou látku před několika málo dny. Nepoví vám nic o tom, jak na tom opravdu je, co za podporu by potřeboval, jak sám situaci vnímá apod.....naopak mám fantazie, že tlakem na testování by se mohl stáhnout do sebe a negovat jakýkoliv problém.

 

Proto si myslím, že by bylo lepší mít možnost o situaci vašeho syna mluvit s odborníky, hledat nejlepší možné cesty, jak ho případně podpořit, pokud problém s užíváním opravdu má.

 

Pokud jste z Prahy nebo ji máte blízko, můžete se obrátit na Poradnu pro rodiče SANANIM.

http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html

 

Žitná 1574/51

110 00 Praha 1

pevná linka: +420 284 824 234

mobil: +420 739 268 527
e-mail: rodice@sananim.cz

 

Pokud je pro Vás Praha špatně dostupná, zkuste se na ně obrátit telefonicky či mailem, určitě Vám doporučí nejbližší vhodnou službu.

 

Na našich stránkách také naleznete informace pro rodiče a blízké, které by pro vás mohly být užitečné.

http://www.drogovaporadna.cz/pro-rodice-a-blizke.html

Přeji vše dobré vám i synovi.

 

Za Drogovou poradnu zdraví

Andula Novotná

 

 

Zpět