Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Můj přítel je alkoholik a jsem sním těhotná

Adolajde

Dobrý den ,
Mám problém nevím jak na to ? Můj přítel je alkoholik. Vychovavame mojí dceru které budou dva roky (jeho nevlastni mam ji z predesleho vztahu) a jsem těhotná. Kazdy den vypije minimálně 2-3placky vodky a pár piv někdy to jsou i flašky vodky . Začal se budit a mít halucinace a mluví úplně s cesty ... nevím co mám dělat vždy ráno se vzbudí a omlouvá se že už nepřijde opilej a ... Kazdy den to samé. Chodí do práce kde dostává peníze po směně.. nejsme na tom nějak finančně dobře ... Ale nejvíc mě děsí co moje Adélka . Čtu furt nějaké rady na internetu jak se mám k něho chovat nebo co mám dělat. Jaké jsou dopady na děti když je jeden z rodičů alkoholik. Jenomže jsem na něm závislá co se týče peněz... Rodinu mám ale ta mi prostě nemůže pomoc ... A on se léčit prostě nechce . A přitom si příznal že má problém z alkoholem .. za tri mesice mam rodit . Me nevadí kdyby šel ven z kamaráda na pivko ale on to neumí. Prostě pokazdy na sracku ale vyloženě... Dělá ostudu všude už s ním ani nechodím nakoupit třeba do krámu prostě nic už spolu neděláme. jsem už unavená a nevím kudy kam ... moc mě to štve.

Odpověděl: Marie Saudková

 

Dobrý den Adolajde, 

je dobře že se na nás obracíte. 

Vaše situace není právě jednoduchá. Zdá se, že váš přítel opravdu má závislost na alkoholu, nebo má s alkoholem alespoň velké problémy. Soužití s takovým člověkem musí být složité.

Vy si ted musíte rozmyslet co budete dál dělat. Situace se může zhoršovat. Ráda bych vám jednorázově poradila, ale váš problém vyžaduje dlouhodobější pomoc a vedení. 

Níže vám posílám kontakty na které se můžete obrátit o pomoc. Bylo by dobré, kdybyste mohla - hlavně kvůli dětem někam dlouhodoběji docházet - třeba vás doprovodí i přítel. Můžete chodit na rodinnou terapii společně. Hlavně ted ale potřebujete pomoc pro sebe. 

Pokud se situace bude zhoršovat vždy můžete odejít i kdyby třeba do azylového domu pro matky s dětmi nebo jinam. Možná váš přítel potom pochopí, že má problém. Nebuďte s tím co prožíváte sama, vezměte si podporu a pomoc rodiny. A hlavně odborníků. 

Poradna pro rodiče, partnery a osoby blízké, SANANIM

Žitná 1574/51
Praha 1
pevná linka: +420 284 824 234 
mobil: +420 739 268 527
e-mail: rodice@sananim.cz

http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html

 

Krizová linka pro rodiče Aperio

+420 739 416 408
pondělí a čtvrtek od 10 do 16 hod.

 

Přeji vám hodně štěstí a ať se vaše věc brzy vyřeší,

kdybyste cokoliv potřebovala neváhejte se na nás obrátit. 

Za drogovou poradnu, Marie Saudková

 

 

Zpět