Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

manžel jak mu pomoci?

Jitka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak nejlépe motivovat partnera k menší konzumaci alkoholu. Nejsem si jistá, zda je manžel alkoholik podle tabulek, ale zdá se mi množství alkoholu, co vypije jako vysoké (denně 4-5 piv, poslední dobou si kupuje nealkopivo, které míchá s destilátem/nejčastěji rumem). Většinou na něm není konzumace alkoholu viditelná (asi dost vydrží), ale téměř už nepije jiné tekutiny. Občas má patologické projevy spojené s konzumací alkoholu (změněné chování, agresivita, deprese, úzkost). Nechce si přiznat, že už je to přes čáru. Pohybuje se v uměleckém prostředí, kde konzumace alkoholu je běžná (a to i v práci). Budu vděčná za radu. Děkuji moc Jitka M.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Jitko, dobrý den,

 

podle toho, jak situaci popisujete, to vypadá, že manžel potíže s alkem jistě má. Pokud mu v zaměstnání konzumace tolerují, je to o to těžší.

 

Doporučila bych Vám využít naší Poradny pro rodiče a partnery, kde byste měla více prostoru probrat vše co je aktuálně třeba a více se v osobním kontaktu poradila, jak muže lépe motivovat, jak vhodně komunikovat atd...

 

Netuším, zda je pro Vás Praha dostupná, pokud ne, napište znovu a uveďte jaká větší města máte v dobrém dosahu. Případně se pokusíme Vás vhodně nasměrovat jinam.

 

Poskytujeme bezplatné služby, jen je třeba se do poradny předem telefonicky objednat.

 

Poradna pro rodiče, partnery a osoby blízké, SANANIM

Žitná 1574/51

Praha 1

 

mapa

 

pevná linka: +420 284 824 234 

mobil: +420 739 268 527
e-mail: rodice@sananim.cz

 

Pondělí

9 - 19

Úterý - čtvrtek

9 - 17

Pátek

9 - 15

 

http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html

 

Mějte se zatím hezky, kdyby bylo třeba, ozvěte se.

 

S pozdravem, MK

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět