Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

jsem alkoholik, a je potřeba se se s mým problémem léčit?

marty

Dobrý den, jsem 20 letý kluk a piji už zhruba od 14 let. ne každý den, ani to nepotřebuji. jde mi o to, že si myslím že jsem qartální alkoholik když už piju tak nemám klapku a piji až do totálního opileckého stavu. má otázka tedy zní jsem qartální alkoholik když jednou týdně max 2x se ,,ožeru´´ ale tak že dělám i věci nad kterými se ráno i divím?

Odpověděl: Zbyněk Oktábec

Dobrý den,

 

pokud se ptáte jen na to, jestli jste kvartálním alkoholikem, tak nikoli. Tento vzorec užívání se jmenuje kvartální, protože jedinec pijící v tomto režimu, tak pije ve zcela individuálních časových intervalech (několikrát do roka nebo i jednou ročně, většinu vždy v tomtéž ročním období) a v té době podlehne neodolatelné touze se opít. V této situaci ztrácí velice brzo kontrolu nad svou konzumací a pije v kuse několik dní.

 

To co popisujete Vy však rozhodně značí problém s kontrolou nad konzumací, zda byste splnil nebo nesplnil kritéria syndromu závislosti těžko takto po internetu hodnotit, ale na Vašem místě bych se opravdu zamyslel a pokud by došel k tomu, že chcete svůj současný způsob života změnit, rádi Vám vyhledáme vhodné kontakty, které by Vám se změnou pomohly.

 

Stačí to takto?

 

S pozdravem

Dr. Zbyněk Oktábec

Zpět