Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Pomoc

Crystal

Zdravím,nejsem drogově závislá mám s tím jenom zkušenost a mám furt nutkání to dělat dál. Co mám s tim prosim dělat? Nechci být závislá jedná se o pervitin.
Děkuji předem za odpověď

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás, Crystal, 

 

jeden z příznaků rozvíjející se závislosti je právě craving, to je jen těžko ovladatelná touha znovu drogu užít, přesně jak popisujete. Závislost je jinak jasně definovaná lékařská diagnoza. A podle těch pár informací netuším, jak jste na tom celkově, jestli byste splňovala i ostatní kritérie. Nicméně možná to není to nejpodstatnější. Píšete, protože jste si uvědomila, že touha si užití pervitinu opakovat vás začíná ovládat a je vám to nepříjemné, vadí vám to. Bojovat s chutí je někdy těžké, ale určitě jsou činnosti, věci a lidé, kteří by vám s tím mohli pomoci. Zkuste sama na sobě vysledovat, co vám pomáhá a kdy jsou naopak chutě větší a pracujte na tom. Pokud chcete s chutí bojovat, mohlo by vám pomoci začít docházet na poradenství do adiktologické ambulance, kde vás bez souzení vyslechnou a pomohou vám se v situaci zorientovat, všimnout si začarovaných kruhů, ve kterých se možná v myšlenkách točíte, přijít na to, co vám v životě chybí, že máte potřebu užívat pervitin a jaké jiné cesty se nabízí. Co vy na to? Dávalo by vám to smysl? 

 

Kontakty na ambulance najdete zde, stačí hledat pod ambulantními programi ve vašem kraji. Služby poraden jsou poskytovány diskrétně a zdarma, stačí zavolat a objednat se. Kdybyste chtěla doporučení, napište, která větší města jsou vám dobře dostupná.

 

Ať už se rozhodnete jakkoli, dávejte na sebe pozor! 

 

S pozdravem,

Gabriela Minařík.

Zpět