Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

léčba

boris

díky za odpověď,je mi podstatně lépe.Chtělbych si s někým promluvit,moje žena je fajn,ale s ní se mi to moc řešit nechce.můžete mi prosím poradit,nějakého odborníka,nebo tak?neměl jsem jiný důvod než že mi pivo chutnalo,teď mne trápí hlavně výčitky svědomí.

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás, Borisi,

 

to je dobré znamení, že vás trápí svědomí. Prostě asi víte, že to pití nebyl ten nejlepší nápad. Na stranu druhou nemá cenu se těmi výčitkami nechat zavalit víc, než nutno. Přeci jenom to vypadá, že chcete nějakou změnu a tak lepší věnovat energií změně, než výčitkám, ne?

 

Jinak není nic divného, že se vám nechce mluvit s manželkou. Možná je za tím stud, nebo obava z nepochopení, nebo ji třeba nechcete zatěžovat. Kdo ví. Nicméně jednou by si asi zasloužila znát pravdu, a možná by jí to také pomohlo pochopit, co se s vámi děje a čím si teď procházíte ... však sám uvidíte, jak se to bude vyvíjet.

 

Píšete, že byste rád s někým mluvil. A protože nevím, která větší města jsou vám dobře dostupná, vybrala jsem pro vás dvě možnosti:

 

1. poradenskou linku pro odvykání alkoholu

 

LINKA PRO ODVYKÁNÍ ALKOHOLU
800 35 00 00
po - pá
10-18 hodin

 

Linka je ze stránek https://www.alkohol-skodi.cz/ máte tedy jistotu, že nejde o žádné amatéry.

 

2. stránky, které můžete použít jako základní rozcestník, provozuje je MUDr. Zbyněk Mlčoch - za mne rozhodně smysluplnné informace. Sem přímo vkládám odkaz na sekci kontakty - možná byste přeci jenom radši mluvil s někým osobně. Pak je možností řada - od anonymních alkoholiků, přes různé AT ambulance a poradny, až po soukromé terapeuty. Pochopila jsem to tak, že o pobytovou léčbu nestojíte, tu část můžete tedy jen rychle proběhnout ... ale zároveň to pro vás může být záložní varianta, kdyby se situace zhoršila, nebo se vám ji prostě nedařilo jinak zvládnout.

 

http://www.alkoholik.cz/zavislost/kontakty_na_lecebny_terapetuty/index.html

 

Budu ráda, když dáte vědět, jak jste se rozmyslel. Kdybyste s kontakty nepochodil, napište znovu.

 

Držím palce.

Zdraví,

Gábina Minařík.

 

Zpět