Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Manžel pivo hádky

Maminka

Dobrý den,
nechtěla jsem to asi vidět a připustit,že by to tak mohlo být,ale po pročtení dotazů zde a i po zvážení všech okolností,jsem dospěla k zaveru,že naše hádky a další potíže by mohly pramenit v nadměrném pití piva mého muže.
Známe se poměrně krátce,po pár měsících známosti jsem otehotnela a nechtěla jsem zůstat sama tak jsme se rozhodli se vzít.O tom,že hodně pije pivo - v podstatě během celého dne, jsem věděla,ale asi jsem pořád měla pocit,že to bude dobrý a hlavně jsem byla celé dny v práci.Ted co jsem na mateřské asi půl roku a jsem doma,tak to vidím víc.Manzel pracuje v domě co bydlíme.V praci pije i kouří a když přijde domu,tak si chodí do lednice pro jedno za druhým.Neni agresivní jen má svoje nálady,velmi snadno ho rozčílí hloupost a rozjede se hádka výčitky a dusno.Ja začnu brečet a být histerická a nakonec já jsem ta špatná co si má svoje problémy jít řešit s psychologem.Brali jsme se v červnu a ještě jsme spolu ani jednou nespali,prý to je moje vina on se nebude doprošovat,ale jak mám mít chuť na sex když z něj pořád táhne pivo a kouř a ani se neumyje.Kdyz už se umyje a je příležitost,tak mě odmitne.Driv byl aktivní.Vsude jsou lahve a basy od piva.Jsk tohle bude dál?Mimco máme malé,ale až vyroste, co uvidí....jen lahve a basy piva.Ve svých stavech mluví o rozvodu a že se odstěhuje abych já měla klid.pak se to zas uklodni,ale mám u toho nervy na dranc a to jsme novomanželé.Nakonec vždy já z hadky vyjdu jako histerka protože nemůžu zastavit pláč.On nema pocit, že má problém, nechce se o tom bavit a odbyde mne slovy,že hodně jen prudim.Kdyz ridiaito a nepije,tak je skvělej a fungující a milej kluk (27).Příjde domu a hned pivo.Je to jeho styl zivota který odmita zmenit.Co mám dělat,jak to s ním řešit?Když o tom začnu ,prý ho jen prudim ....já takhle nedokážu žít,ale nechci odcházet kvůli synkovi.Kam se obrátit o pomoc,hlavně poradit,jak s ním komunikovat,aby si uvědomil problém.Dekuji moc

Odpověděl: Jana Justinová

 

Dobrý den,

 

manžel zatím svůj problém s alkoholem nechce vidět, a tak Vám asi opravdu nezbude, než se řídit jeho radou, vzít to jako "svůj" problém (tedy že Vy jste ta nespokojená, chcete něco změnit) a vyhledat odbornou pomoc sama. S někým, kdo se v problematice orientuje a zároveň bude zvenčí, můžete podrobně rozebrat celou situaci a společně vymyslet, co by se dalo dělat. V ideálním případě, jak lépe manželovi zprostředkovat své zoufalství tak, aby Vás začal poslouchat a třeba s tím chtěl i něco dělat. Případně co dělat, když si bude stále stát na svém.

 

Pokud byste měla zájem, můžete se domluvit na konzultaci v pražské Poradně pro rodiče, která funguje bezplatně, a když budete chtít, pak i anonymně. Více o našem zařízení najdete na http://www.sananim.cz/poradna-pro-rodice-(ppr).html. Je možné objednat se telefonicky nebo mailem, kontakty najdete na stránkách.

 

Pokud je to pro Vás daleko a nevíte, kam se obrátit u Vás v okolí, napište prosím nejbližší město, kontakt Vám ráda zašlu.

 

S pozdravem

Jana Žáková 

 

 

 

Zpět