Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Manžel

Kmín

Dobrý den,
žiji s manželem celkem 17 let, je to jeho 3.manželství. Když jsme se seznámili,
byl ještě ženatý a nepil ze zdravotních důvodů - zánět slinivky. Opravdu abstinoval, ale postupem času 1 pivo, pak 2 atd., v dnešní době jsou to minilálně 4 piva, 10 st.,
někdy i více, podle příležitosti i 12 st., někdy i štamprle, ale to málokdy, výjimečně.
Velice fajn chlap, výborný táta i děda, pracovitý, máme společné zájmy, ale..... jak je pod vlivem, což je většinou večer, neopovažuji se něco namítat, pokud něco nevhodného vyslovím, co se mu nelíbí, konec. Nadávky, výčitky, hádky. U posledních začal píchat v kuchyni do stolu nožem a u další jsem upadla, jelikož jsem chvíli zůstala bez sebe a způsobila si zranění. Ale nestalo se, že by mi zranění způsobil on.
Vztahu mi je velice líto, protože, když v sobě nemá alkohol, je to bezva, ale to je už teď málokdy. Kdysi u svého zaměstnání držel týdenní hotovosti, takže pít nesměl, pil Birel. To vydržel. Ale nyní je to denně a itervaly jeho řádění se zkracují. Probírám to s ním vždy, když je střízlivý, několikrát slíbil, že to omezí, ale je to vždy jen na chvilku a potom pije zase, dokonce pivo schovává a nadává mi,že ho sleduju, počítám piva, což ale dělat vůbec nemusím, stačí jeho vyjadřování a chování. Nyní jsem již tvrdě řekla, že má jen dvě cesty, buď se půjde léčit, myslím si, že je závislý nebo, že se rozejdeme. Už jsem z toho velice vyčerpána a když se ještě sejdou nějaké jiné problémy, je to opravdu náročné.
Nyní dělá při důchodů, ale i přesto to pití trvá stále stejně a dělá hlavně proto, že to samozřejmě něco stojí.
Rozhodla jsem se vyhledat odbornou pomoc, již cca před 5 lety jsme byli spolu v poradně, vše odkýval a výsledek stejný.
Můžete mi prosím poradit, na koho se nejlépe obrátit? Jsme z Ostravy.
Děkuji.

Odpověděl: Jana Justinová

 

Dobrý den,

 

chápu, že už toho máte dost. Problémem takového ultimáta, jaké jste dala je, že je pak potřeba ho dodržet. Snad jste se tedy opravdu dobře rozmyslela... Bylo by určitě dobré zajít ještě vše probrat osobně, klidně i bez manžela, alespoň uvidí, že situace je opravdu vážná. V Ostravě se můžete obrátit na Kontaktní centrum Renarkon, je třeba se objednat předem.

 

http://www.renarkon.cz/kontaktni-centrum-ostrava

 

Přeji hodně štěstí,

s pozdravem

Jana Žáková

 

Zpět