Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Sůl = 7.87 mg

Remus

Kde se do piva dostane tolik soli ?

Odpověděl: Amrit Sen

Remusi, zdravím Vás, díky za důvěru.

 

Nezlobte se, ale nevím, jestli jsem Váš dotaz správně pochopil. Pokusím se odpovědět, jestli se ptáte na něco jiného, můžete dotaz, prosím, srozumitelněji a jasněji formulovat? 


Chcete snad vědět, jaký má pivo obecně obsah NaCl, tedy jedlé soli kuchyňské, či dalších solí, nebo jak se do piva dostanou?

 

Poněkud mě udivuje, že Vám necelých 8 tisícin gramu v jedné deci piva přijde hodně. Možná jste si nevšiml, že zatímco jsou ostatní hodnoty uváděné v gramech, je obsah soli uveden v miligramech.

Na stránkách "Na pivo s rozumem" jsou v nutričních údajích k jednotlivým značkám našich piv uvedeny u polotmavých, nebo silnějších tmavých piv, narozdíl od méněstupňových světlých piv, uvedeny dokonce hodnoty o poznání vyšší, než hodnota piva nejmenované značky, kterou uvádíte.

 

Nejsem znalec výrobních postupů piva, odpovídám zpravidla na dotazy, týkající se nadměrného pití, užívání dalších návykových látek a souvisejích problémů.

 

Netuším, jestli se, kvůli vyladění chuti, do piva sůl přidává, nebo spíš, jestli, kromě jiného, přímo souvisí s typem a množstvím sladu, používaném k jeho výrobě.

 

Stačí takto? Přeji Vám vše dobré,

Amrit Sen.

Zpět