Zadejte dotaz

Prohledejte již zodpovězené

Nevíte, jak se zeptat

Ovládání

Endy

Dobrý den, mam problém a nevim zda mam vyhledat přímo odborníka a hlavně to nechci nijak zveřejňovat mezi známe. Mam problém fizycky na alkoholu závislá nejsem ale kdyz už někam vyrazim nebo se napiju doma ve většině případu strašně prestrelim udělám ostudu pohádal se s přítelem někdy jsem i agresivní a druhy den si nepamatuju ani stripek. Kocovinu mívám jen tu morální ale vzdycky mam strašnou depresi a přítel se mnou nemluví bohužel to došlo tak daleko ze se chce rozejít a odstěhovat. Prosím o radu jak s to mam řešit kde začít protože i kdyz se vzbudim a stydím se nezabrání mi to jít za týden znovu. Dekuji

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Zdravím vás, Endy,

 

děkuji za důvěru i otevřenost. Určitě to chtělo odvahu, přiznat si, že máte s pitím problém.

 

Píšete, že když se napijete, nevíte, kdy přestat. Často se pak chováte nepřístojně. Druhý den si však nic nepamatujete. Sice se stydíte, ale nebrání vám to v tom, jít se znovu napít. Přítel se s vámi chce z tohoto důvodu rozejít a zdá se, že to je pro vás v tuhle chvíli hlavní důvod, proč píšete. 

 

Ptáte se, kde začít. A on to skutečně bude běh na delší trať. Dobrým začátkem by nejspíš byla návštěva nejbližší AT poradny - zde byste mohla svou situace probrat podrobněji, zjistit, jaké máte možnosti a rozhodnout se, co by vám nejvíc vyhovovalo - intenzivní terapie, nasazení léků, antabusu, docházení na anonymní alkoholiky atd. Více o jednotlivých možnostech si můžete přečíst i na některých stránkách, stejně tak zde najdete i kontakty na jednotlivé formy léčby - zde.

 

Abych vám mohla poradit, kam se obrátit, musela bych vědět, jaká města jsou vám dobře dostupná. Kdybyste o kontakt stála, napište znovu.

 

V tuto chvíli držím palce a přeji hodně sil,

Gabriela Minařík.

 

 

Zpět